AJUTOR DE URGENTA! 5000 de lei pentru 14 familii si persoane singure din judetul Buzau afectate de INUNDATII . Este de ajuns, e prea putin?
Last Updated on 06/04/2018 by Iulian Gavriluta

Inundatii avarii locuinteGuvernul Dancila a aprobat ajutoarele pentru familii si persoane singure, afectate de inundatiile si alunecarile de teren din luna martie. Vor fi sprijinite 49 familii si persoane singure care se afla in situaţii de necesitate cauzate de inundatii si alunecari de teren produse in cursul lunii martie 2018 in unele localitati din judetele Buzau, Dambovita, Prahova si Valcea.

 

Ajutoarele de urgenta vor fi acordate in urma anchetelor sociale efectuate de catre agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala judetene, centralizate la nivelul Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala. Cele 49 de familii si persoane singure sunt in situatii de necesitate, fiindu-le distruse atat locuintele, anexele gospodaresti, cat si bunurile de folosinta indelungata, iar unii dintre beneficiari se confrunta si cu probleme de sanatate, motiv pentru care sunt in imposibilitate de a-si putea reface sau repara locuintele. Banii sunt alocati pentru ameliorarea situatiei socio-materiale si de locuit a persoanelor afectate.

Actul normativ prevede ca ajutoarele de urgenta vor fi acordate astfel:

  • 5000 lei pentru 14 familii si persoane singure din judetul Buzau,
  • 500 lei pentru 24 familii si persoane singure din judetul Dambovita;
  • 38 000 lei pentru 8 familii si persoane singure din judetul Prahova;
  • 30 000 lei pentru 3 familii si persoane singure din judetul Valcea.

Suma necesara pentru plata ajutoarelor de urgenta propuse se suporta din bugetul alocat Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. Joi, 5 aprilie, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă. In cursul zilei de ieri, am finalizat o primă etapă a transportului ajutoarelor umanitare care s-au aprobat în ședința de Guvern pentru populația afectată de inundațiile din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi VâlceaDistribuirea produselor s-a realizat cu mijloace auto puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, dar și de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Pe lângă materialele de primă necesitate, în localitățile Scorțeni, Boldești - Scăieni, Gornet și Predeal-Sărari din județul Prahova au fost transportate si instalate 9 locuințe modulare pentru ca persoanele evacuate să aibă unde locui, în condiții decente, până la renovarea locuințelor lor.

A.M.