BUZOIENI CU CARE NE MANDRIM! BIANCA STANGA responsabila Campus France la Institutul Francez din Bucuresti prezenta la Buzau in aceste zile
Last Updated on 05/04/2018 by Iulian Gavriluta

Campus FranceCu ocazia Olimpiadei nationale de limba franceza, organizata la Buzau, serviciul Campus France Romania a sustinut pe data de 3 aprilie, doua prezentari destinate elevilor de liceu si de scoala generala. Elevii si profesorii participanti au descoperit sistemul de educatie francez, procedurile de inscriere la universitate in Franta, costurile de scolarizare.

 

In acelasi timp, Campus France responsabila Campus France, dna Bianca Stângă, a animat si un atelier de redactare CV si scrisoare de motivatie dupa model francez pentru a-i ajuta pe tinerii francofoni sa isi pregateasca cele mai bune aplicatii pentru universitate, dar si pentru joburi si stagii. Elevii au descoperit cu aceasta ocazie si filierele cu predare in limba franceza din universitatile din Romania, precum si programele de dubla diplima care exista in parteneriat cu Franta. France Romania este o antena a Agentiei Campus France Paris, serviciu al Ministerului de afaceri externe francez, care se ocupa cu promovarea invatamantului superior francez. In Romania, exista un Spatiu coordonator Campus France in Bucuresti si trei antene Campus France in institutele franceze din provincie. Resposabila serviciului, Bianca Stinga, poate fi contactata la adresa de mail bucarest@campusfrance.org. Absolventa a Colegiului National B.P. Hasdeu si a Universitatii Bucuresti Facultatea de Limbi Straine, Bianca Stanga este o buzoianca cu care ne mandrim, un model de perseverenta, munca si satisfactii. Biroul Campus France se regaseste in incinta Institutului francez din Bucuresti.

A.M.