PERCHEZITII LA BUZAU! Cinci tineri au primit mandate de aducere pentru INSELACIUNE. Ce au cautat si ce au gasit politistii buzoieni?

PerchezitiiPolitistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Buzau, in urma activitatilor specifice desfasurate, au efectuat doua perchezitii in municipiul Buzau, la locuintele a doi tineri banuiti de inselaciune. In urma perchezitiilor au fost ridicate bijuterii si mai multe inscrisuri privind activitatea infractionala a banuitilor, totodata fiind puse in aplicare si cinci mandate de aducere.  

Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit faptul ca in perioada februarie – martie 2018, banuitii, cu varste cuprinse intre 19 si 23 de ani, s-ar fi deplasat pe teritoriul altor state europene, de unde ar fi achizitionat aproximativ 1000 de grame de bijuterii.Ulterior, direct sau prin intermediul altor persoane, cei in cauza ar fi valorificat bijuteriile la mai multe societati comerciale din municipiul Buzau, ca fiind din aur si astfel ar fi obtinut peste 72.000 de lei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de „inselaciune”, iar cercetarile sunt continuate pentru documentarea intregii activitati infractionale si recuperarea prejudiciului.

Ecaterina STROESCU