VIDEO – UPDATE – RAPORT PRIVIND SITUATIA DRUMURILOR IN SEDINTA EXTRAORDINARA CJSU de astazi. Ce masuri se iau in urma alunecarilor de teren si dupa inundatiile din judet
Last Updated on 03/04/2018 by Iulian Gavriluta

alunecari teren BZIn urma analizei efectuate în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din data de 02.04.2018, in temeiul capitolului IV pct. 4.3 din Regulamentul privind organizarea, atribuţiile şi funcţionarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă aprobat prin Ordinul Prefectului Judeţului Buzău nr. 10 din 07.01.2015.HOTARASTE:

 

Art.1. Se aprobă centralizatorul cu materialele de construcţie necesare pentru consolidarea locuinţelor afectate de fenomenul de alunecare de teren în comuna Mânzăleşti pentru 2 locuinţe şi în comuna Scorţoasa pentru 2 locuinţe, potrivit Anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Art.2. Se aprobă însuşirea evaluărilor pagubelor produse la infrastructura judeţeană şi locală afectată de activarea/reactivarea fenomenului de alunecare de teren generat de fenomenele meteorologice în judeţul Buzău, efectuate de Consiliul Judeţean Buzău şi instituţii specializate… Art. 3. Se aprobă raportul efectuat de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi lnspecţie Socială Buzău privind propunerea acordării unor ajutoare financiare pentru 14 familii ale căror locuinţe au fost afectate de fenomenul de alunecare de teren, potrivit Anexelor.

I.G.

UPDATE - Astăzi, 3 aprilie 2018, ora 14.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău se va întruni în ședință extraordinară, în cadrul acesteia urmând să fie prezentat un raport privind situația Drumului Național 10 Buzău-Brașov grav afectat de alunecările de teren din ultima perioadă, care prezintă un risc major de producere a unor evenimente rutiere cu consecințe deosebit de grave sau de izolare totală a 12 localități care nu dispun de acces la variante ocolitoare.

Comunicat Prefectura: Prefectul Judeţului Buzău, Carmen Ichim, a convocat în data de 2 aprilie 2018 şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia au fost adoptate două hotărâri privind evaluarea pagubelor şi măsurile necesare pentru înlăturarea efectelor generate de inundaţiile şi alunecările de teren din ultima perioadă asupra infrastructurii (drumuri judeţene, comunale şi săteşti, precum şi poduri) dar şi a unor gospodării din mediul rural. Potrivit evaluărilor efectuate de autorităţile locale şi comisiile mixte numite de către prefect, suma totală necesară pentru acoperirea pagubelor se ridică la aproximativ 81 milioane de lei (810 miliarde de lei vechi), sumă care - în urma solicitării transmise astăzi de autorităţile buzoiene - ar putea fi asigurată din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Pe lângă banii necesari refacerii infrastructurii judeţene şi locale din zonele calamitate, la propunerea Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, CJSU Buzău a solicitat şi acordarea unor ajutoare financiare cuprinse între 2.500 şi 10.000 lei pentru un număr de 14 familii ale căror gospodării au fost afectate de alunecările de teren produse în ultima lună în 5 localităţi buzoiene.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M53wkIvZiyI&feature=youtu.be