ATENTIONARE NOWCASTING – Vant puternic in Buzau! Atentie la caderile de tencuiala de la blocuri!
Last Updated on 01/04/2018 by Iulian Gavriluta

vant puternic BuzauPotrivit ANM pana in aceasta noapte (1 aprilie 2018), vor fi intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică. La Buzau deja vantul bate foarte puternic si din aceasta cauza exista posibilitatea ranirii trecatorilor cu tencuiala cazuta de la blocuri, panaouri si reclame stradale nefixate bine (vezi FOTO). Meteorologii spun ca în general vantul va bate in rafale de 55...60 km/h, temporar 65...75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80...100 km/h.

 

       În mai toate regiunile, de astazi, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

       Pe parcursul zilei de duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

E.S.

SURSA:ANM

CREDIT FOTO: ADRIAN MANDRUTA (fotografie facuta in zona Unirii - Clubul Politistilor - Buzau)