Ce ar trebui sa pateasca aceste “elemente”? Hoti depistati si retinuti de politisti, la scurt timp dupa ce au furat dintr-o locuinta
Last Updated on 31/03/2018 by Iulian Gavriluta

Hoti furt retinuti politie 896x550Politisti din cadrul Sectiei de politie rurala Pogoanele au identificat la scurt timp de la comiterea faptei, doi tineri, principalii banuiti de comiterea a doua furturi dintr-o locuinta si societate comerciala din localitatea Cotu Ciorii. Prejudiciul de aproximativ 4.000 de lei a fost recuperat integral. Din cercetari a reiesit faptul ca in noaptea de 28 spre 29 martie 2018, doi tineri din localitatea Cotu Ciorii, cu varste cuprinse intre 21 si 17 ani, ar fi patruns prin efractie in incinta unei societati comerciale din localitate, ce avea ca obiect de activitate vanzarea de bunuri alimentare si nealimentare, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri si produse, precum si o suma de bani.

De asemenea, in aceeasi noapte, in jurul orei 03.00, cei in cauza ar fi patruns fara drept in locuinta unui barbat in varsta de 61 de ani, din localitate si i-ar fi sustras o suma de bani.

Prejudiciul, estimat la valoarea de 4.000 de lei, a fost recuperat integral de politisti si predat persoanelor vatamate, ambii in varsta de 61 de ani, din localitatea Cotu Ciorii.

Politistii au dispus retinerea celor doi banuiti pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Urmeaza ca astazi, tinerii sa fie prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Pogoanele, in vederea luarii masurilor legale.

In cauza, s-a intocmit dosar penal, in care politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale.

Nu dati nicio sansa spargatorilor!

Este extrem de neplacut sa-ti gasesti casa sparta. De aceea, dorim sa te ajutam sa nu devii una dintre victimele celor care fura din locuinte.

Infractorii speculeaza neglijenta locatarilor in a-si securiza casa. De exemplu, acestia profita de faptul ca la unele apartamente situate la parter sau etajul unu ferestrele sunt lasate deschise si nesupravegheate.

Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din locuinte este reprezentat de necesitatea adaptarii masurilor de siguranta la tipul de locuinta si la valorile care trebuie protejate.

Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa-ti prezinte diverse „promotii”, in scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Daca suna la usa persoane ce pretind ca reprezinta institutii care ofera servicii publice (deratizare, instalatii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lasati sa intre in casa decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu si daca sunt insotite de administratorul imobilului!

Nu oferiti informatii necunoscutilor despre bunurile pe care le detii sau despre vecini, nici macar celor care sustin ca sunt reprezentantii unor institutii, dar nu pot face aceasta dovada!

Evitati depozitarea la vedere, pe balcon, in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achizitionat!

Nu comunicati date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare.

Nu postati pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detii in casa bunuri de valoare!

Bijuteriile in cantitati mari, banii, actiunile sau alte valori trebuie pastrate in depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparatii apelati la firme autorizate!

Achizitionati sisteme de inchidere/asigurare care sa corespunda din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeti incuietori care sunt prevazute cu chei ce nu pot fi multiplicate usor!

I.G.