Toma a comis inca o ilegalitate la ultimul CLM! Votul consilierilor locali a fost inca o data luat la misto (VIDEO). Pana cand isi va mai bate joc de Buzau?
Last Updated on 29/03/2018 by Iulian Gavriluta

clmVotul consilierilor locali a fost iar luat la misto de Toma. In ședinta CLM din 26 Martie, Toma s-a dezlănțuit "a la Tintesti" cu injurii si acuzații la adresa conducerii Companiei de Apa. Proiectul de hotarâre privind acordarea unui mandat reprezentantului UAT Buzau de a nu vota in AGA bugetul Companiei de Apa a trecut. Dar cum?

 

Pentru ca presa a filmat ședinta, se vede clar ca au fost 18 voturi pentru, 3 împotriva si 2 voturi anulate. A urmat votarea proiectului "in integralitatea sa", etapa ce a contabilizat 20 de voturi si o abtinere. Dupa cum bine ne amintim, a existat un moment rusinos in istoria recenta a CLM Buzau, in care o hotărâre dictata de interesele lui TOMA a fost declarata ilegala si revocata, tocmai din pricina erorii de a trece in hotarare numarul de voturi pe care le-a strans proiectul in integralitatea lui si nu, asa cum era legal, scorul inregistrat la votul secret aferent proiectului de hotarare. E greu de crezut ca aparatul de specialitate al Consiliului Local ar fi comis in mod normal aceeasi eroare, asa ca singura varianta disponibila este ca Toma si-a impus vointa fara sa tina cont de istoricul recent si de constrangerile Legii. Este de urmarit reactia Prefecturii, care are in fata exact aceeasi speta ca aceea pe care a amendat-o prompt in urma cu un an. Se va sesiza, declansand iarasi tensiune in spectrul politic sau isi va rezerva dreptul strategic la tacere? Echipa lui Toma nu a comis-o numai in ceea ce priveste dispozitiile legale referitoare la mecanismul adoptarii hotararilor de Consiliu Local. Un mare semn de intrebare planeaza asupra continutului proiectului de hotarare bagat pe gat consilierilor. Primarul Buzaului nu s-a invatat minte dupa ce atatea hotarari au fost anulate de instantele de judecata din cauza faptului ca nu s-a cerut avizul autoritatii delegante, ADI Buzau 2008. De data aceasta, Toma incalca de-a dreptul un aviz al ADI, cel referitor la Bugetul Companiei de Apa. Fara argumente, fara baza legala (Remintim: la ultima sedinta ADI s-a votat cu majoritatea celor prezenti ca bugetul CAB sa fie VOTAT!).

Iulian Gavriluta

 

1

2