Ce ar trebui sa pateasca soferii care repeta la scurt timp aceleasi abateri in trafic, sanctionate de politisti?
Last Updated on 27/03/2018 by Iulian Gavriluta

abateri traficSiguranta rutiera reprezinta o prioritate a politistilor buzoieni. Zilnic, politistii cu atributii pe linie rutiera actioneaza pentru prevenirea evenimentelor in trafic, precum si pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun si ii expun pe ceilalti participanti la trafic prin nerespectarea regulilor de circulatie. Ca urmare a abaterilor constatate in ultimile 48 de ore, au fost aplicate 290 de sanctiuni contraventionale si au fost retinute 24 permise de conducere.

 

Cele mai multe sanctiuni au vizat conducatorii auto care nu au respectat regimul legal de viteza pe tronsonul de drum tranzitat(167), nu au utilizat centura de siguranta(36) ori pentru alte abateri in trafic (50).

Permisele de conducere au fost retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza(15), pentru nerespectarea regulilor privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea drumului public(8), dar si pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului ori pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare. In cadrul activitatilor desfasurate au mai fost aplicate sanctiuni pentru conducerea autoturismele cu diferite defectiuni tehnice(12), precum si in cazul a 19 pietoni si biciclisti care si-au pus in pericol viata, prin nerespectarea regulilor de circulatie. Valoarea totala a amenzilor aplicate este de 120.730 de lei.

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulatie, Politia va recomanda:

- Inainte de a pleca la drum, verificati intotdeauna starea tehnica a autovehiculului si interesati-va in privinta conditiilor de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti!

- Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic !

- Nu efectuati depasiri riscante!

- Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice sau daca simtiti ca sunteti obositi!

- Conducatorii auto incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite.    

- Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta!

E.S.