VIDEO (cu traducere LMG) – Conferinta Nationala de promovare a primei aplicatii de invatare a limbajului semnelor din Romania. O buzoianca ne spune impresiile…
Last Updated on 22/03/2018 by Iulian Gavriluta

ANIALMG ClujMiercuri 21 martie 2018, la Bucuresti, a avut loc Conferinta Nationala de promovare a primei aplicatii de invatare a limbajului semnelor din Romania. De la persoane surde, la profesori, parinti, oameni politici, reprezentanti de ONG-uri, toti au fost prezenti la acest eveniment unic.

 

Aplicatia dlmgLSR, promovata in institutiile de invatamant special din tara, este o continuare a altui proiect implementat de Asociatia Nationala a Interpretilor in Limbaj Mimico Gestul din Cluj desfasurat in parteneriat cu Fundatia Orange prin care s-au dezvoltat doua site-uri www.dlmg.ro si www.ailg.ro care contin un dictionar cu descrierea a 6000 de semne si expresii video, precum si o colectie de povesti interpretate in limba semnelor. „Un real succes, o munca din care deja culegem roadele si care are un impact demonstrat. Deficientii de auz si toti cei ce doresc sa invete sa comunice in LMG au acum inca o punte de legatura care leaga comunitatile celor fara auz de cei cu auz. Putini sunt cei care stiu ce inseamna un astfel de proiect dar sunt foarte multi cei care se pot folosi de aceste aplicatii pentru facilitarea comunicarii, pentru imbogatirea cunostintelor in LMG. ANIALM Cluj a dovedit inca odata ca se poate reusi prin munca si perseverenta. Familia Rodica si Gelu Bogdan, fondatorii ANIALMG, nu va obosi niciodata sa ajute comunitatea surzilor din Romania si o fac bine si eficient. Le multumesc pe aceasta cale si le doresc sanatate, succes si putere de munca! Avem nevoie de cat mai multi oameni ca ei.”, a declarat pentru NEWS Buzau, Alina Monica CRETU, Presedinta Asociatiei Diferiti Dar Egali din Buzau, prezenta in calitate de reprezentant al unui ONG la acest eveniment.

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=d7J_8R6iZLc&feature=youtu.be