Mergem la film? Au inceput inscrierile pentru BUZZ CEE, festival de film dedicat exclusiv autorilor din Europa Centrala si de Sud-Est
Last Updated on 22/03/2018 by Iulian Gavriluta

buzz 2018Festivalul de film BUZZ CEE, care se va desfasura la Buzau in perioada 2-8 iulie 2018, invita cineastii si distribuitorii de film din Europa Centrala si de Sud-Est (inclusiv Grecia,Turcia şi Israel) sa isi inscrie productiile in sectiunile competitionale din cadrul festivalului pana la data de 7 aprilie 2018.

„Am deschis inscrierile de cateva zile, iar raspunsul cineastilor romani si europeni a fost foarte incurajator. In mai putin de zece zile am primit peste 250 de inscrieri de filme de lungmetraj, scurtmetraj sau documentare, lucru care ne bucura si ne intareste convingerea ca BUZZ CEE a devenit un festival de referinta printre evenimentele mici si medii dedicate filmului in Europa Centrala si de Sud-Est”, spune Mihaela Constantinescu, directorul festivalului.

Filmele pot fi inscrise prin intermediul portalului Film Freeway: filmfreeway.com/festival/BUZZCEE.

In competitie vor intra productii de lungmetraj, scurtmetraj, documentar,scurtmetraj si film studentesc de scurt metraj, care vor fi alese de echipa de selectie a festivalului.

La editia 2017, premiul BUZZ CEE pentru lungmetraj a mers la filmul Boy On The Bridge/Baiatul de pe pod Short BUZZ, premiul pentru scurtmetraj a mers catre productia romaneasca 4.15 PM Sfarsitul lumii, secondat de o mentiune speciala pentru Who`s Afraid of The Dark/Cui i-e frica de intuneric (Grecia, 2016), in timp ce Student BUZZ, premiul pentru scurtmetraj studentesc a fost adjudecat de Recoil/Recul. Premiul pentru documentar a mers catre docu-fiction-ul Houston, We Have A Problem/Houston, avem o problema, coproductie Croatia/Germania/Cehia/Slovenia.

BUZZ CEE este un festival international de film, organizat de Asociatia CulturALL, dedicat regiunii Europa Centrala si de Sud-Est, care si-a propus sa promoveze productii de calitate din aceasta zona, care rareori ajung in circuitul cinematografelor din Romania.

E.S.