ALERTA METEO! De astazi, COD PORTOCALIU si COD GALBEN de ninsori si viscol. Temperaturi foarte reci aduse de un ciclon format in Marea Mediterana
Last Updated on 22/03/2018 by Iulian Gavriluta

CiclonANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN. Interval de valabilitate: 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului,vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

ANM a emis de asemenea si o AVERTIZARE METEOROLOGICA - COD PORTOCALIU. Interval de valabilitate: 22 martie, ora 23.00 – 23 martie ora 15.00. Fenomene vizate: ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută. În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa: meteoromania.ro

A.M.