UPDATE ORA 16 30 – DRUMUL A FOST REDESCHIS! Drum blocat in Lopatari (DC 159 – punct Malul cu Sare), in urma unei alunecari de teren
Last Updated on 21/03/2018 by Iulian Gavriluta

drum blocatMiercuri dimineata o alunecare de teren din zona Lopatari a blocat soseaua DC 159, in punctul Malul cu Sare. Ca urmare a evenimentului, circulatia auto intre satele Luncile si Terca a fost restrictionata, traficul in zona desfasurandu-se exclusiv pietonal.

 

Fortele coordonate de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Lopatari se afla la fata locului si actioneaza pentru remedierea problemelor si reluarea traficului auto.

E.S.

UPDATE: 

O comisie mixtă formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Buzău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” Buzău, Primăriei și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Lopătari s-a deplasat în cursul zilei de 21 martie 2018 pe raza comunei Lopătari, pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice din ultima perioadă.

     Astfel, pe DC 159, o alunecare de teren produsă în noaptea de 20-21 martie 2018 a dus la surparea carosabilului pe o lungime de aproximativ 200 de metri, în punctul Malul cu Sare, între satele Luncile și Terca, ceea ce a dus la restricționarea traficului rutier, pe acest tronson circulându-se doar pietonal. În prima parte a dimineții, responsabilii CLSU Lopătari au trimis în zonă un buldoexcavator pentru efectuarea unor lucrări (cu caracter provizoriu) constând în încărcarea cu balast și nivelarea suprafața de rulare, astfel că, în jurul orelor 10.30, traficul rutier a fost reluat pe un fir în punctul Malul cu Sare.

     În urma celor constatate, comisia a dispus, ca măsuri :

- semnalizarea zonei afectate și informarea populației, efectuarea în regim de urgență a lucrărilor necesare de consolidare și refacere a DC 159, pentru aducerea lui la starea inițială (de către Primăria Lopătari) ;

- informarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău cu privire la situația creată, în vederea găsirii unei soluții de stabilizare a versantului în zona alunecării de teren, monitorizarea permanentă și raportarea situației către Instituția Prefectului – Județul Buzău și ISU Buzău (de către CLSU Lopătari).