Ce spuneti despre faptul ca aleşii propun SCHIMBĂRI RADICALE legate de denumirea localitatilor? Mai multe sate vor purta NUME NOI
Last Updated on 21/03/2018 by Iulian Gavriluta

Schimbare denumiri localitatiNumele localităţilor din România care se scriu cu litera î din i se schimbă, urmând să fie scrise cu „â” din a, se arată într-un proiect de lege pregătit de deputaţii PSD. Cei mai afectaţi ar putea fi locuitorii acestora, deoarece vor trebui schimbate şi actele de identitate, pașapoartele sau permisele de conducere.

 

„Prin proiectul de lege de acum venim şi stabilim clar câte municipii, câte oraşe, câte comune şi sate sunt în structura fiecărui judeţ. Şi, în plus, datorită faptului că de-a lungul timpului pentru unităţile administrativ-teritoriale care erau trecute cu "â", ele în momentul în care au fost propuse spre legiferare au apărut cu "î" şi invers, rămân toate aceste localităţi corecte cu "â"”, a declarat Florin Buicu, deputat PSD. Afectaţi de schimbare vor fi, însă, toţi cei care trăiesc în localităţile vizate. Vor trebui să îşi schimbe, automat, buletinele, permisele de conducere sau paşapoartele şi să dea piept cu cozile de la ghişee şi cu birocraţia anevoioasă. Iniţiatorii proiectului s-au gândit, însă, la o soluţie. „Documentele respective vor fi emise doar în momentul în care acestea vor expira”, adaugă Florin Buicu, deputat PSD. Conform unei hotărâri a Adunării Generale a Academiei Române din 1993, s-a revenit la scrierea cu "â". Astfel, numele comunei Ciorogîrla, spre exemplu, trebuie scris cu "â" din a”. Un alt exemplu este satul Tântava, din judeţul Giurgiu, Posta Calnau sau Campulungeanca din Buzau. Proiectul se află acum în dezbatere în Camera Deputaţilor.

Sursa: Digi24

A.M.