VIDEO – Vezi aici ce au facut politistii locali cu un portofel gasit in municipiu. Au procedat corect? Voi ce ati face?
Last Updated on 20/03/2018 by Iulian Gavriluta

News BuzauPolitia Locala portofel actePolitistii locali, care isi desfasurau activitatea pe str. Tudor Vladimirescu, din Municipiul Buzau, au gasit in zona unei unitati de alimentatie publica (bar) un portofel si o suma de bani. În urma verificărilor, politistii locali au constatat că în interiorul portofelului se aflau documente personale ale apartinatorului (act de identitate, carduri bancare) si suma de 330 lei iar in apropierea acestuia se afla si suma de 2 200 lei.

 

A fost identificat apartinatorul portofelului, care a fost invitat la sediul Politiei Locale Buzau, unde i-au fost inmanate bunurile pierdute. Polițiștii Locali avertizeaza cetatenii municipiului Buzau că insuşirea bunului găsit sau care a ajuns din eroare la o persoana sunt fapte prevazute de art. 243, Noul Cod Penal, dupa cum urmeaza:

“alin 1. Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă… alin 2. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.”

Directia de Poliţia Locală Buzau, reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera de competenţă –Telefonul Cetateanului 0238.955.

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eHXzEbmVJ4U&feature=youtu.be