Vezi aici starea drumurilor luni dimineata si recomandarile MAI

drum poleiPotrivit MAI, pana marti, 20 martie a.c., ora 21.00 este in vigoare o informare meteorologica de precipitatii in general moderate cantitativ, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toata tara.

Avand in vedere conditiile meteo, circulatia pe mai multe drumuri din tara se desfasoara cu dificultate, in conditii de iarna. Incepand din aceasta dimineaţa, de la ora 05.00, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost reluat in regim normal (carosabil la negru).

La acest moment nu mai sunt drumuri nationale inchise, totusi sunt restrictii pe DN10 (Buzau- Brasov – Km 28), DN64 (Baile Olanesti, Km 134) DN12B (Targu Ocna), circulandu-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecari de teren.

In prezent sunt 6 drumuri judetene inchise circulatiei auto: DJ 142L intre loc. Mihalt si Zaries (jud. Alba), DJ 104K intre loc. Comana de Jos si Crihalma (jud. Brasov), DJ 131B intre localitatile Augustin de Racosul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G intre loc. Valea Marului si Maciseni (jud. Galati), DJ 244E loc. Gugesti (jud. Vaslui), DJ 205L este inchis in zona localitaţii Vrancioaia (jud. Vrancea).

In judetul Dambovita, traficul feroviar este blocat din cauza alunecarii terasamentului CF 904 Fieni - Pietrosita la km 65+150, trenurile care circulau pe aceasta ruta, fiind anulate.

Pentru un trafic fara incidente, in conditii de iarna, recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile politistilor rutieri.

Inainte de a pleca la drum, informaţi-va temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum mai ales atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada, gheata sau polei.

De asemenea, avand in vedere informarile de precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Ministerul Afacerilor Interne are in teren aproximativ 5.000 de forte de interventie si 2.300 de mijloace pentru a veni in sprijinul comunitatilor.

 

E.S.