INCEPE SIMULAREA LA BAC! Care este calendarul complet al probelor publicat de Ministerul Educatiei

ExamenMinisterul Educaţiei Naţionale organizeaza, in perioada 19 – 22 martie 2018, la nivel national, simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat 2018.Simularea se adreseaza elevilor inscriși in clasele a XI-a și a XII-a la inceputul anului școlar 2017-2018 și se desfașoara dupa urmatorul calendar:

 

  • 19 martie: Limba si literatura româna – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a
  • 20 martie: Limba si literatura materna – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a
  • 21 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a
  • 22 martie: proba la alegere a profilului si specializarii – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII – a
  • 30 martie: comunicarea rezultatelor

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Subiectele sunt elaborate de catre specialiștii Centrului Naţional de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Evaluarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel naţional, de catre doi profesori din unitaţile de invaţamânt in care elevii susţin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamânt, exista și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamânt prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu parintii, precum și la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor școlare. Notele obtinute nu se contesta și nu se trec in catalog. Totusi, in situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.

Precizam ca obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare in sesiunea iunie-iulie.

A.M.

Scroll to Top