UPDATE – ACCIDENTE RUTIERE, DN2-E85 Buzau – Vrancea si DN 2C Buzau – Slobozia BLOCATE. Fenomenul Freezing rain si drumuri acoperite de polei la Buzau. Care sunt recomandarile Politiei Rutiere de circulatie pe VREME SEVERA
Last Updated on 18/03/2018 by Iulian Gavriluta

PoleiPotrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă în întreaga țară vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Cu atât mai mult, pe fondul intensificărilor de vânt, va apărea viscolul, care va spulbera zăpada depusă. Drept urmare, pentru o circulaţie în condiţii de siguranţă, vă recomandăm să circulaţi cât mai preventiv posibil.

 

Ploaia, lapovița, ninsoarea și vântul îngreunează circulația rutieră. De aceea, trebuie să reduceţi viteza, astfel încât aceasta să permită oprirea fără probleme, având în vedere că distanţa de frânare, în asemenea condiţii, este mult mai mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi şi abaterea de la manevra dorită. 

  • Fiți atenți în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
  • Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.
  • Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți politicoși cu ceilalați participanți la trafic, nu blocaţi intersecţiile şi nu depăşiți coloanele de autovehicule.
  • Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, a lapoviţei sau a ninsorii, folosirea luminilor de către toţi şoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
  • În aceste condiţii, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de climatizare şi dezaburire!
  • Nu efectuaţi depăşiri riscante!
  • Măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule!
  • Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, prin cauciurile de iarnă sau lanţuri, în caz de nevoie.
  • Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Sfătuim în final şi pietonii să-şi sporească atenţia în deplasare, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă și să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor.

E.S.

UPDATE 3 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Ialomiţa, pe DN2C la ieşirea din Slobozia către Amara, traficul este blocat, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.O persoană a fost rănită uşor. Se estimează ca în aproximativ o oră traficul să fie reluat.

UPDATE 2 - DN 2B Buzau - Braila in localitatea Galbinasi (zona CocoRico) un autoturism s-a rasturnat, au rezultat doar pagube materiale. Administratorul drumului a fost informat, carosabilul este acoperit de polei in zona.

UPDATE 1 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Vrancea, pe DN2 Buzău - Vrancea, traficul este blocat, la kilometrul 154, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri şi două autoturisme.Trei persoane au fost rănite uşor. Se estimează ca în aproximativ o oră traficul să fie reluat.