SUSTINETI TRECEREA LA ORA DE VARA? Cand si cum ar trebui sa schimbam ceasul
Last Updated on 17/03/2018 by Iulian Gavriluta

Ora de varaIn aceasta luna, martie, trecem la ora de vara a anului 2018. Cu totii stim ca la nivelul Parlamentului European se ia in discutie renuntarea la schimbarea orei, dar, pana-n acest moment nu s-a luat o decizie. Prin urmare, Romania si celelalte state europene continue sa schimbe ora, cel putin in acest an. 

FAKE NEWS despre ORA de VARA

In Romania , s-a transmis usor gresita decizia PE. Desi unele publicatii au sustinut ca-n Parlamentul European s-a votat renuntarea la ora de vara, in realitate europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, daca este necesar, o revizuire a regulilor. Rezoluţia a fost adoptata cu 384 de voturi pentru, 153 impotriva şi 12 abţineri. Romanii care au citit stirea asa cum a fost tradusa de multe site-uri online, gresita, au ramas cu ideea ca nu se mai schimba ora, dar, cel putin in acest an, se schimba! Totodata, in Parlamentul Romaniei, exista o propunere din partea PMP, sustinuta si de alti parlamentari din alte partide cu privire la renuntarea la ora de vara, dar acest lucru nu inseamna ca Romania nu va mai trece in acest an la ora de vara.

Cand se face trecerea la ora de vara. De ce se schimba ora

Trecerea la ora de vara se face in preajma echinoctiilor de primavara, cand ziua este egala cu noaptea. Acest lucru se face intr-o noapte de sambata spre duminica, ca sa existe o adaptare a organismului la ora noua. Anul acesta, se trece la ora de vara in 25 martie 2018, mai exact in noaptea ce desparte 24 martie 2018 de 25 martie 2018. Ceasurile vor fi date cu o ora inainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00. Scopul trecerii la ora de vara este de a ne bucura mai mult de lumina naturala a zilei. Trecerea la ora de vara adauga o ora de lumina zilei. Acest obicei ajuta la economisirea energiei electrice. Trecerea la ora de vara a fost folosita pentru prima oara in Europa, iar Germania a fost prima tara care a introdus schimbarea orei. Romania a adoptat aceasta reglementare pentru prima data in anul 1917.

A.M.