Prognoza meteo pentru lunile martie – mai 2018. Primul weekend de primăvară autentică vine cu temperaturi de 20 de grade. Urmeaza temperature negative, ploi si ninsori (VIDEO – meteo 2 saptamani)
Last Updated on 17/03/2018 by Iulian Gavriluta

meteo martie News BuzauAdministrația Națională de Meteorologie a publicat, pe site-ul oficial, prognoza meteo pentru primăvara lui 2018. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi treptat începând cu ziua de sâmbătă, urmând ca săptămâna viitoare să avem parte de temperaturi cu plus în termometre, specifice pentru începutul primăverii. ANM a făcut următoarele estimări pentru lunile care urmează:

Luna martie

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul și local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Dupa primul weekend cald urmeaza ploi abundente si la munte ninsori, temperaturile vor fi intre plus 20 de grade si minus 5. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Luna aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice și estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Luna mai

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor avea o tendință spre excedent în rest.

SURSE: digi24, sat24, meteoromania, ANM

 

https://www.youtube.com/watch?v=JdI7Xtu9RoY&feature=youtu.be