UPDATE 2 – S-au suplimentat fortele de interventie! UPDATE 1 – INCENDIU EXTINS! FOTO – Incendiu pe dealurile de la Berca (Buzau)

incendiu Berca News BuzauSambata dupa-amaiza, mai multi cititori ne-au semnalat focare de incendii in apropiere de dealurile de la Berca. S-au observat mai multe masini de pompieri si voluntari din localitatile limitrofe, deplasandu-se spre zona. Deocamdata ISU a precizat doar ca este un incendiu de vegetatie uscata si actioneaza la fata locului.

Potrivit martorilor, suprafata pe care se desfasoara incediul este MARE iar conditiile meteo sunt total nefavorabile, fiind semnalate intensificari ale vantului dar si precipitatii sub forma de ploaie.

REVENIM

I.G.

UPDATE 2 Fortele au fost suplimentate la fata locului actionand in acest moment 30 de pompieri cu 5 autospeciale ( 3 autospeciale de prima interventie si comanda, 1 autospeciala de transport personal, 1 autospeciala de stingere). Nu sunt puse in pericol comunitati, sonde, fond forestier. Pentru conducerea si coordonarea interventiei la fata locului s-a deplasat inspectorul sef isu buzau. In acest moment actioneaza la fata locului peste 40 de pompieri. Se actioneaza pentru lichidarea incendiului.

UPDATE 1- Din primele date se pare ca este vorba de un incendiu extins pe mai multi kilometri. La fata locului sunt atat pompierii din Buzau, voluntarii ISU si salvatorii de la OMV PETROM. zona este greu accesibila (se ajunge doar "la picior") si se actioneaza cu dificultate. Au fost alertate Ocoalele Silvice din Zona si primariile. Deocamdata nu este in pericol nicio suprafata forestiera sau sonda petroliera din zona. 

{vsig}incendiu-berca{/vsig}