Ce spuneti de asta? Un transformator de 20.000 de ani a fost găsit în Kosovo
Last Updated on 17/03/2018 by Iulian Gavriluta

transformator anticPe teritoriul provinciei Kosovo, în zona de creastă a muntelui Shar Planina (Pechora Gora), un fotograf și cercetător, Ismet Smiley, a descoperit un artefact misterios care nu se încadrează în istoria oficială a civilizației umane. Este o piatră de formă neobișnuită în care este construită o bobină electromagnetică. Și bobina firelor de cupru nu este doar introdusă în canelura tăiată, ci face un întreg cu piatra, ca și cum piatra ar fi topită și apoi i-a dat forma necesară pentru a crea un transformator.

 

Ismet a dat o mostră de piatră pentru analiză și s-a constatat că această piatră nu are mai puțin de 20.000 de ani. Artefactul conține un izolator a cărui compoziție diferă de materialul din jur și având benzi convexe într-un cerc care seamănă cu o sculptură și este de asemenea fuzionată într-o piatră, ca și bobina însăși, iar pe cealaltă parte a pietrei există 4 deschideri amplasate simetric, care cel mai probabil reprezintă găuri pentru fire și colectează energie primită de la transformator.

Muntele Sar Planina - Muntele Sharr - Masivul Shar Planina / partea macedoneană / este situat între văile Gostivar și Tetovo în sud-est, Lacul Mavrovo la sud, masivul Korab Mt în vest. De aici, cu o mică parte, masivul Shar Mountain intră pe teritoriul albanez, în timp ce părțile sale nordice și nord-vestice se află pe teritoriile Serbiei / provinciile Kosovo și Metohija / și Muntenegru.

Munții Šar (Shar Mountain, Șar Planina) sau Munții Sharr (Albanez: Malet e Sharrit) formează o zonă montană în Balcani. Muntele este numit în mod colosal Šara și face parte dintr-un parc național din Kosovo. Secțiunea din teritoriul Republicii Kosovo a fost declarată parc național.

 

transformator antic