UNDE VOR FI AFISATE REZULTATELE? Profesorii anunta astazi notele pe care le-au obtinut elevii de clasa a VIII-a la simulari

EleviRezultatele la simularea probelor scrise de la evaluarea naţională urmează să fie anunţate vineri. Reamintim că Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat în perioada 5 - 7 martie, la nivel naţional, simularea evaluării naţionale.

 

Notele obţinute de elevi sunt afişate, vineri, de şcolile în care elevii au susţinut examenul. Pe 5 martie a avut loc proba de Limba şi literatura română, pe 6 martie - proba la Matematică, iar pe 7 martie - cea de Limba şi literatura maternă. Subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a precizat MEN. Potrivit ministerului, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. REZULTATELE NU VOR FI AFISATE ONLINE!

A.M.