OM SAU EROU? ROMAN DE POVESTE! Tibi Uşeriu a caştigat pentru a treia oara consecutiv Ultramaratonul Arctic una dintre cele mai dure curse din lume
Last Updated on 16/03/2018 by Iulian Gavriluta

T. USERIUTibi Uşeriu a caştigat pentru a treia oara consecutiv Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond. Romanul a incheiat victorios cei 617 kilometri din acest an, cu 57 mai multi decat in 2017. Uşeriu a trecut linia de sosire la mare distanta de urmatorul concurent şi a devenit, astfel, singurul om din lume care a caştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.

Ca de fiecare data, Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start tinand in maini steagul Romaniei, care avea de data aceasta pe el şi insemnele Centenarului Marii Uniri. Mai mult, organizatorii l-au intampinat pe Tibi in acordurile Imnului National al Romaniei şi l-au imbratişat şi felicitat.Editia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversara, cea de-a zecea, astfel ca organizatorii au decis sa schimbe traseul şi sa il lungeasca cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri). Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu inghetat. Chiar daca temperaturile au fost mai ridicate fata de anii trecuti, vantul şi ninsoarea le-au pus adesea probleme concurentilor. La startul cursei au fost inscrişi 23 de concurenti care intentionau sa parcurga intregul traseu, insa 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre aceştia s-au numarat şi ceilalti trei romani inscrişi in competitie: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu. Tibi Uşeriu s-a impus ca lider al cursei inca din prima zi, astfel ca la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri fata de urmatorul clasat, irlandezul Paul Deasy. In ultima saptamana, Tibi a comunicat prin telefon cu cei de la asociatia Taşuleasa Social, condusa de fratele sau, Alin, care au publicat pe Facebook zilnic un raport de cursa, pentru a-i tine la curent pe sustinatorii lui Uşeriu cu evolutia acestuia. De altfel, aceşti sustinatori au decis sa pregateasca atat lui Tibi, cat şi celorlalti trei romani participanti, cate o surpriza la intoarcere, constand in tricouri inscriptionate cu chipurile fanilor şi steaguri cu logoul competitiei 6633 Arctic Ultra.

A.M.