Asta-i chiar INCREDIBIL, ce spuneti? Un barbat declarat MORT, a pierdut procesul in care solicita sa i se recunoasca ca TRAIESTE
Last Updated on 16/03/2018 by Iulian Gavriluta

InstantaUn vasluian declarat mort de judecatori, desi e viu, a pierdut procesul prin intermediul caruia incerca sa isi recupereze identitatea. Omul a fost mult timp plecat la munca in strainatate si nu a tinut legatura cu familia. Constantin Reliu, in varsta de 63 de ani, a pierdut procesul prin care incerca sa demonstreze ca, desi a fost declarat mort pe cale judecatoreasca, el este in viata.

Judecatorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins apelul formulat de barbat impotriva deciziei din data de 10 august 2016, prin care Judecatoria Barlad stabilise ca este decedat. "Instanta admite exceptia inadmisibilitatii apelului formulat de apelantul Constantin Reliu. Respinge, ca inadmisibil, apelul formulat de Constantin Reliu impotriva sentintei civile nr. 1305/2016 a Judecatoriei Barlad. Definitiva", au precizat judecatorii vasluieni. De fapt, barbatul a plecat in 1992 la munca in strainatate, ultima data discutand cu rudele sale in anul 1999. In anul 2013, sotia acestuia a solicitat in instanta declararea decesului acestuia, ceea ce s-a si intamplat in 2016, cand Judecatoria Barlad a admis actiunea femeii.La inceputul acestui an, barbatul a ajuns din nou in Romania, unde a constatat ca a fost declarat mort. Avocatul care a inceput procesul, Vasile Gheorghiu, spune ca verificarile in dosar au fost corecte, chiar daca ulterior s-a demonstrat ca barbatul traieste. "S-au facut verificarile corecte in dosar, pentru a afla informatii despre aceasta persoana. Daca ne-au venit informatii cum ca nu se mai stie nimic despre persoana respectiva, ce ati fi vrut sa faca instanta?! Romanii, cand pleaca de acasa, nu isi lasa nici macar o casuta postala si, cand se intorc, constata ca li s-a debransat lumina sau gazul", fostul avocat Vasile Gheorghiu, cel care a reprezentat-o pe reclamanta din acest dosar la instanta de fond. Potrivit Codului Civil, "in cazul in care o persoana este disparuta si exista indicii ca a incetat din viata, aceasta poate fi declarata moarta prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate, daca au trecut cel putin doi ani de la data primirii ultimelor informatii sau indicii din care rezulta ca era in viata".De asemenea, potrivit art. 949 din Codul Civil, se poate depune o cerere de constatare a nulitatii hotararii declarative de moarte in cazul in care persoana este in viata, iar solicitarea se depune la instanta care a pronuntat hotararea. Insa problema pe care o va intampina barbatul acum este ca, in acte, deocamdata el nu exista, nu are o casa si nici nu poate parasi granitele Romaniei in mod legal.

Sursa: mediafax.ro

E.S.