TEMPERATURI EXTREME! Din acest weekend revine FRIGUL POLAR. Care sunt zonele afectate?
Last Updated on 15/03/2018 by Iulian Gavriluta

Ger frigAvertizare meteo de ultima ora de la Administraţia Naţionala de Meteorologie. Un val de aer polar vine cu temperaturi negative in acest weekend. Viscolul revine in mai multe zone din taraPotrivit meteorologilor, de sambata, vremea se strica in zonele de nord si est ale ţarii, iar in noaptea de sambata spre duminica, inclusiv duminica pe zi, va fi viscol in Moldova, la munte, dar si in nordul Munteniei.

 

Vremea se va strica atat de brusc incat exista posibilitatea unui soc termic.

JOI - IN ŢARA Vremea va fi in continuare calda pentru aceasta data din an, chiar daca valorile termice diurne vor fi mai scazute decat cele din ziua anterioara, indeosebi in jumatatea nordica a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre -1 si 7 grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei. Temporar vor fi innorari si in special in cursul zilei va ploua slab, pe arii relativ extinse in nord, centru, est si izolat in rest. La munte, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata in zonele joase, cu precadere din sudul si sud-estul teritoriului.

LA BUZAU Vremea va fi in continuare calda, desi temperatura aerului va marca o scadere usoara fata de ziua precedenta. Cerul va avea innorari si pe parcursul zilei trecator va ploua slab, iar noaptea vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 16 grade, iar cea minima va fi de 3...4 grade.

VINERI - IN ŢARA Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori mai ridicate decat mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea innorari temporare si va ploua in vest, nord-vest si in centru si pe arii restranse in restul teritoriului. Se vor semnala precipitatii mixte in zona montana, iar spre sfarsitul noptii si in nordul Moldovei. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari la munte si in jumatatea nordica a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime in general intre 0 si 8 grade. Vor fi conditii de ceata in zonele joase de relief, mai ales din sud-estul teritoriului.

LA BUZAU Vremea calda va persista. Cerul va avea innorari, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 15...16 grade, iar cea minima se va situa in jurul a 6 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

SAMBATA - IN ŢARA Vremea se va raci in nordul si nord-estul tarii, in timp ce in celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi in continuare mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va avea innorari si se vor semnala precipitatii la inceput in jumatatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seara si noaptea si in rest. Acestea vor fi sub forma de ploaie, insa in Moldova, in zonele montane si partial in Transilvania si in Maramures se vor transforma in lapovite si ninsori. Vantul va avea local si temporar intensificari, iar la munte, indeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1...2 grade in nord-est pana in jurul a 20 de grade in extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -8 si 5 grade.

LA BUZAU Valorile termice diurne vor fi in continuare mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va avea innorari si trecator, mai ales spre seara si noaptea, va ploua, iar vantul se va intensifica. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 19 grade, iar cea minima va fi de 3...5 grade.

DUMINICA - IN ŢARA Vremea va fi in general inchisa si se va raci accentuat in cea mai mare parte a tarii. Se vor semnala precipitatii in jumatatea de est a teritoriului si pe arii mai restranse in rest. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare, doar in Oltenia si pe litoral vor mai fi mixte, ziua. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in est, sud-est si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -6 si 7 grade, iar cele minime intre -10 si 0 grade, posibil mai coborate in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei.

LA BUZAU Vremea va fi in general inchisa si se va raci accentuat. Temporar se vor semnala precipitatii ce vor deveni predominant sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari, in special in prima parte a intervalului. Temperatura maxima va fi de 2...4 grade, iar cea minima de -4...-2 grade.

SAPTAMANA VIITOARE (pana joi) - IN ŢARA Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada. Temporar se vor semnala precipitatii, predominant ninsori.

LA BUZAU Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada, iar temporar se vor semnala precipitatii.

A.M.