EVAZIUNE IN STIL MARE LA BUZAU! Cetatean strain cercetat penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Cum a transferat in afara tarii peste 15 000 000 lei?
Last Updated on 14/03/2018 by Iulian Gavriluta

Evaziune 2Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat în vârstă de 47 de ani, cetăţean străin, bănuit de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acesta, în calitate de administrator a unei societăți comerciale ce are ca principal obiect de activitate lucrări de construcții, este bănuit că în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2011, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile venituri impozabile realizate de peste 150.000 de lei şi totodată ar fi procedat la înregistrarea unor cheltuieli de achiziţii şi prestări de servicii care nu ar fi avut loc în realitate. Tot în aceeaşi perioadă, în baza unor operaţiuni comerciale nereale, cel în cauză ar fi transferat peste 15.000.000 de lei către alte firme, din spaţiul asiatic. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 5.189.000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

E.S.