FOTO – Activitati cu suflet de primavara, la Colegiul Economic Buzau
Last Updated on 13/03/2018 by Iulian Gavriluta

Economic 1Activitatile de primavara ale elevilor Colegiului Economic Buzau sunt un izvor de inspiratie atat pentru profesori cat si pentru parinti. Tinerii imbina utilul cu placutul prin actiuni diverse, orice zi de sarbatoare reprezentand o buna ocazie pentru a se intalni si a face schimb de idei. Iar cand dorinta de implicare este mana in mana cu initiativa si organizarea, rezultatele sunt pe masura.

Un exemplu in acest sens este ,,Șezatoarea de la sala 5’’, activitate in care entuziasmul elevilor s-a transformat in cantece, poezii, prezentari si ghicitori, toate legate de simbolurile ce marcheaza venirea primaverii. Obiceiurile vechi de Dragobete, Martisor, 8 Martie si Sfintii Mucenici sunt temele pe care elevii le-au abordat intr-un mod foarte original si care au condus nu doar la imbogatirea cunostintelor despre traditiile autohtone ci si la trezirea spiritului crestin. Toti cei prezenti au dat frau liber emotiilor iar atunci cant totul este autentic si natural se creaza o stare de bine si multumire sufleteasca. Totodata, participantii   la manifestare au inteles importanta pastrarii traditiilor romanesti, pline de semnificatii, in detrimentul celor importate si foarte comerciale.

 

O alta activitate ce a marcat luna lui Martisor este parte componenta a proiectului ,,Ne uneste adolescenta’’ aflat in acest an la cea de-a sasea editia. De data aceasta in centrul atentiei au fost relatiile create intre elevii de la Colegiul Economic si cei de la Centrul Școlar pentru Educatie Incluziva Buzau. Tinerii de la scoala speciala au aratat ca sunt eficienti si nu deficienti iar cei de la unitatea de masa au manifestat capacitate de intelegere si dorinta de munca in echipa. Ceea ce a rezultat din intalnirea elevilor de la cele doua scoli au fost nenumaratele martisoare cusute pe etamina, bratari si snururi hand made si un schimb de experienta pe care nu-l vor uita nici unii nici ceilalti. Aceasta este cea de-a doua activitate cuprinsa in proiectul amintit, prima fiind participarea la un atelier de lucru realizat in iarna acestui an scolar. Atunci elevii au confectionat impreuna produse specifice lunii decembrie iar comunicarea dintre ei si modul de lucru a fost o certitudine a faptului ca merita sa stabileasca alte actiuni comune. Elevii de la Colegiul Economic au fost coordonati in realizarea activitatilor de profesorii Mariuca Budau, Mihaela Mirea si Lucia Olteanu.

I.C.

Colegiul Economic 2

 

Colegiul Economic 1

 

Economic 2