ESTE DE GROAZA! Un sofer de 48 ani din Galati detine recordul de viteza pe soselele din Buzau. Pentru ce viteza a fost sanctionat si cate carnete retinute si amenzi au aplicat politistii buzoieni

IPJ Buzau 3560 de sanctiuni contraventionale aplicate participantilor la trafic in acest sfarsit de saptamana / 46 permise de conducere retinute de politistii cu atributii pe linie rutiera. In aceste zile, ca urmare a neregulilor constatate in trafic, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au aplicat peste 560 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 186.000 de lei.

 

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (210), nu au utilizat centura de siguranta (71), ori au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (22). Impotriva a 19 dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile.

Cea mai mare viteza - 176 km/h - a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat in varsta de 48 de ani, din Galati.

Politistii au retinut alte 27 de permise de conducere soferilor care au efectuat depasiri neregulamentare, au condus autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice, au circulat pe sensul opus de mers, sau nu au respectat semnificatia culorii rosii a semaforului dar si a regulilor privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor care se angajase in traversarea regulamentara a drumului. Totodata si alti participanti la trafic (57 de pietoni, 23 de biciclisti si 21 de carutasi) care nu au respectat regulile de circulatie au fost sanctionati de politisti. Au fost intocmite si dosare penale la regimul circulatiei rutiere. Politistii cu atributii pe linie rutiera au desfasurat activitati de prevenire si combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, la nivelul intregului judet.

Astfel, politistii au constatat 5 infractiuni la regimul circulatiei si au intocmit 5 dosare penale care au vizat conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului, precum si conducerea unui vehicul ale carui placute de inmatriculare au fost retrase. In urma testarii cu aparatul etilotest, in cazul unui tanar in varsta de 23 de ani, din Largu, care a fost depistat de politisti la volanul unui autoturism pe DJ 214 A, in localitatea Largu, a reiesit o concentratie alcoolica de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat.

E.S.