Ce nu se stie despre procesul Boscodeala si ORIZONT! Citeste aici ce nu vei afla din niciun alt ziar local si din nicio sursa media
Last Updated on 12/03/2018 by Iulian Gavriluta

Orizont Buzau Boscodeala JustitieAM AVUT DREPTATE – BOSCODEALA A FOST ACHITAT (LINK)! Mult discutatul proces al fostului edil al Buzaului – Constantin Boscodeala cu reclamantii din dosarul “ORIZONT” a ajuns la o prima decizie clara (mai este calea APELULUI!) si instanta damboviteana a decis ca inculpatii sa fie ACHITATI, dar cu plata prejudiciului (Dosar - 2556/120/2014, Tribunalul Dambovita).

 

Dincolo de speculatiile insuflate de nestiinta sau rea vointa din presa buzoiana, cum ar fi de exemplu: ca magistratii ar fi hotarat ca hectarele din Orizont sa “revina” (?!) la SCDL, cetatenii de buna credinta trebuie sa stie (sa fie informati corect, asa cum am facut-o si AICI – TOT IN PREMIERA!): “Judecatorul la incetarea procesului penal trebuia sa lase latura civila nesolutionata si sa nu anuleze vreun act... E o cerinta imperativa a art 25 alin 5 din CPP.” – dupa cum ne informeaza surse demne de luat in seama din Magistratura damboviteana. De ce s-a intamplat altfel, la aceasta prima solutie? Simplu! Pentru a da satisfactie DNA (inclusiv reclamatilor “ACOPERITI” – un popa, un fost politician al Buzaului si un actual deputat in functie). Ceea ce este ciudat este faptul ca si partile implicate in proces – respectiv reprezentantii SCDL au cerut ODATA IN INSTANTA - ANULAREA PROCESULUI VERBAL, dar… cererea, culmea – S-A PIERDUT DE LA DOSAR!!! Intamplator? N-am crede. In definitiv, nici popa, nici politicianul ramolit si acrit ca o festila stinsa si nici cel in functie de pe alte meleaguri nu trebuie sa se bucure….PROCESUL CONTINUA pana la stabilirea adevarului. La fel, nici IPS Ciprinel Crasnel nu trebuie sa isi frece mainile cu unghii lacuite, pentru ca nu va pune mana pe hectarele lui Gagu – zis si “Buza Mare”!

REAMINTIM

La 7 martie 2018, instant hotaraste (Dosar - 2556/120/2014, Tribunalul Dambovita): “...Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea prev. de art.297 alin.1 Cod penal rap. la art.309 Cod penal cu aplicarea art.5 alin.1 Cod penal în infracţiunea prev. de art.297 alin.1 Cod penal rap. la art.5 alin.1 Cod penal, formulată de inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir. obligă, în solidar, pe inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, la plata către aceasta a sumei de 5.352.864 lei, cu dobanda legală la data plăţii, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în suprafaţă de 33 ha. obligă, în solidar, pe inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, la plata către aceasta a sumei de 531.062 lei, la care va fi adăugată dobanda legală pe timp de un an, calculată la nivelul anului 2001, reprezentand diferenţa dintre contravaloarea terenului în suprafaţă de 33 ha care a făcut obiectul procesului-verbal nr.15625/19.11.2001 emis de O.C.A.O.T.A. Buzău şi contravaloarea, la nivelul anului 2001, a terenului situat pe raza municipiului Buzău, în tarlalele 24 şi 25, identificat în procesul - verbal nr.16303/29.11.2001 emis de O.C.A.O.T.A. Buzău, în baza Ordinului Prefectului nr.146/24.07.2001. Menţine măsura sechestrului asigurator dispusă asupra bunurilor mobile şi imobile, proprietatea inculpaţilor Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, instituită prin ordonanţa nr.68/P/2009 din 4.04.2014 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti..."

ISTORIC PROCES

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Ploiesti a anuntat, in iunie 2014, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Boscodeala Constantin Octavian, primar al municipiului Buzau la acea data, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Stana Viorica, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Nicolae Trandafir, la data faptelor director al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In rechizitoriul intocmit, se arata ca inculpatii Boscodeala Constantin Octavian, Stana Viorica si Nicolae Trandafir, in calitatile mentionate, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu si prin incalcarea dispozitiilor legale in materia fondului funciar, au facut posibila trecerea unei suprafete de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, in domeniul privat al municipiului Buzau. Terenul respectiv se afla in administrarea Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, fiind destinat exclusiv activitatii de cercetare si producerii de seminte si material saditor din categorii biologice superioare si, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operatiuni. Faptele inculpatilor au avut ca rezultat prejudicierea statului roman cu suma de 12.720.000 lei, reprezentand contravaloarea terenului de 33 hectare preluat nelegal, aflat in domeniul public al statului, precum si prejudicierea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, prin lipsa de folosinta a suprafetei respective, cuantificata de reprezentantii sai legali la valoarea de 11.528.760 lei. Statul roman, prin Agentia Domeniilor Statului Bucuresti si Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Buza, s-a constituit parte civila in cauza. De asemenea, reamintim si faptul ca pe 2 martie a.c., Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat definitiv pe Constantin Boscodeala, in dosarul "Gloria", la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere si un termen de incercare de cinci ani, precum si la pedeapsa complementara a interzicerii ocuparii functiei de primar pe o perioada de cinci ani, pentru savarsirea infractiunii continuate de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

I.G.

SURSA: http://portal.just.ro/120/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=12000000000064802&id_inst=120