VIDEO – ALERTA MAXIMA! Afla cele mai „consacrate” metode de furt care fac ravagii si prin care hotii iti iau tot din masina
Last Updated on 11/03/2018 by Iulian Gavriluta

Metode furt autoMetoda a aparut si face ravagii deja in tarile occidentale. Hotii pun o moneda in maner si asteptata ca proprietarii sa activeze sistemul centralizat de inchidere. Astfel, usa unde se afla moneda nu se mai inchide, iar rau-facatorii pot intra in masina foarte usor.

 

 

Alte metode „consacrate” de furt din masini

Bruiajul telecomenzii sistemului de inchidere centralizata- Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din masini si implica folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o masina din apropiere.

Ce sa faci ca sa nu cazi in plasa: cel mai important e sa verifici de fiecare data daca TOATE usile s-au incuiat dupa ce ai apasat pe butonul de pe telecomanda. Daca nu s-a intamplat asta, foloseste cheia in yala usii, asa ca pe vremuri. Daca nu ai cheie fizica sau nu ai o yala in care sa o folosesti (multe masini noi nu au), intra inapoi in masina, incuie usile din interior si pleaca de acolo – cine stie, poate ii vezi pe cei care asteapta sa te fure, vezi numarul de inmatriculare al masinii in care stau si chemi Politia.

Metoda cersetorului - Chiar daca s-ar putea ca prietenii tai sa-ti spunacaesti paranoic dacaincui usile la masinade fiecare datacand pornesti la drum, sastii cae foarte sanatos safaci asta, indiferent de ce spun ei. Atunci cand esti singur la semafor, noaptea, iar in jurul masinii tale se adunao mare de cersetori (care de fapt s-ar putea sa fie hoti), iar tu ai lasat pe bancheta din spate o geanta de care ai uitat, cred ca e mai bine sa ai usile incuiate decat sa pari barbat in fata prietenilor tai, nu?

Metoda abtibildului - Stim cum e sa fii atat de grabit dimineata incat sa nu ai timp sa arunci o privire peste toata masina inainte sa pornesti la drum. Si poti safii sigur ca si hotii stiu asta. Daca vezi un abtibild lipit pe luneta dupa ce ai urcat la volan, nu uita sa opresti motorul si sa incui usile dupa ce iesi din masina ca sa vezi despre ce este vorba. S-ar putea sa nu scrie nimic pe el, dar cineva foarte rabdator poate fi prin preajma, pregatit sa intre in masina ta pornita si descuiata.

Metoda „am nevoie de ajutor!” - Cu siguranta ai vazut si tu cel putin un astfel de exemplu pe drumurile din Romania . Pe scurt, o masina (de obicei cu numere de inmatriculare straine) este oprita pe marginea soselei cu capota deschisa, iar langa ea se afla un barbat sau o femeie care face semne disperate sa opresti ca sa dai o mana de ajutor. Dar, asa cum probabil ti-ai imaginat, cel mai bine e sa iti continui drumul linistit, desi s-ar putea sa vezi in oglinda retrovizoare cum „napastuitul” alearga dupa masina ta disperat.

Sursa: promotor.ro

E.S.