ANORMAL! Cum se poate ca dobanzile sa fie mai mici decat comisioanele? Depui bani in banca si scoti mai putin. Cum ar fi corect?

Bani depozite bancareBancile nu se grabesc sa mareasca dobanzile la depozite, desi Banca Nationala le-a dat suficiente motive sa o faca. Cine-si pune astazi economiile intr-un depozit bancar risca sa retraga mai putini bani decat a depus, din cauza dobanzilor mici care abia depasesc 1%, dar si a comisioanelor bancare.

 

 

Bancile nu au nici un interes sa atraga bani prin cresterea dobanzilor la economii: in ianuarie aveau lichiditati de aproape 20 de miliarde de lei, pe care au preferat sa le depuna pe termen scurt in Banca Nationala. De acolo au castigat mai mult: banca centrala acorda bonificatie de 1,25%. Economiile romanilor au ajuns la 108 miliarde de lei. Oamenii au pus deoparte mai multi bani chiar daca bancherii nu se grabesc sa urce bonusurile pentru depozite, desi ar fi avut motive. Banca Nationala a marit de doua ori dobanda-cheie anul acesta. Fata de ea, dobanda medie la depozitele bancare este la jumatate.

Sursa: Digi24.ro

Foto: alba24.ro

A.M.