FOTO – UPDATE – Dupa victorie STAFF-ul tehnic al echipei Romaniei A DEMISIONAT. Crângul Buzăului, norocos pentru Stejari! Romania- Belgia 62-12(29-5) în Rugby Europe Championship
Last Updated on 10/03/2018 by Iulian Gavriluta

rugby Romania Belgia BuzauNaționala de rugby a României a oferit celor 5000 de buzoieni prezenți duminică in tribunele arenei din Crâng un rugby de calitate, concretizat cu o victorie clară. Stejarii au pus presiune pe adversari încă din startul partidei și, in mod firesc, eseurile nu au întârziat să apară. După cum anticipam, belgienii nu au reușit să stopeze atacurile in valuri ale românilor și obiectivul, victoria cu bonus ofensiv, a fost îndeplinit.

 

De altfel, raportul eseurilor, 9 in dreptul Stejarilor și doar 2 pentru oaspeți, este edificator pentru ce s-a petrecut pe teren in cele 80 minte de joc. Jach Umaga, Stelian Burcea, Kuselo Moyake(de două ori) Ionuț Dumitru, Ionel Badiu au reușit să culce balonul în terenul de țintă advers, iar Valentin Calafeteanu, Cătălin Fercu și Florin Vlaicu au transformat cu siguranță. Au mai fost și trei eseuri de penalizare, după ce oaspeții au continuat să comită greșeli intenționate, și națională noastră continua cursa spre Cupa Mondială din 2019 in Japonia. Lotul Stejarilor: 1. Ionel Badiu, 2. Eugen Căpățână, 3. Alexandru Țăruș, 4. Johan Van Heerden, 5. Valentin Poparlau, 6. Andre Goicioaia, 7. Kuselo Moyake, 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Jack Umaga, 11. Ionuț Dumitru, 12. Sione Fakosilea, 13. Paula Kinkinilau, 14. Marius Simionescu, 15. Cătălin Fercu. Rezerve: Andrei Rădoi, Constantin Pristavita, Alexandru Gordas, Adrian Motoc, Răzvan Ilisescu, Robert Neagu, Florin Vlaicu. Antrenor principal Lynn Howells, Antrenor înaintare Massimo Cuttita, Antrenor pe treisferturi Rob Moffat, Preparator fizic Olivier Rieg.

C.P.

UPDATEStaff-ul tehnic al echipei nationale de rugby a Romaniei, format din antrenorul principal Lynn Howells, antrenorul care pregateste treisferturile - Rob Moffat si cel al pachetului de inaintare, Massimo Cuttitta, a demisionat sambata, dupa ce "Stejarii" au castigat meciul cu Belgia, scor 62-12, se arata pe site-ul frr.ro. 

Lynn Howells a debutat pe banca tehnica a Romaniei in 4 februarie 2012, intr-un meci din Cupa Europeana a Natiunilor, cu Portugalia, la Bucuresti, victorie 15-7. Rob Moffat pregateste treisferturile Romaniei din ianuarie 2016, iar Massimo Cuttitta, pachetul de inaintare din februarie 2017. Sub conducerea lui Lynn Howells (67 de ani), Stejarii au disputat 70 de meciuri din care au castigat 48, au obtinut un rezultat de egalitate si au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%. "Nu a fost o decizie usor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumosi, au fost ani in care am trait o frumoasa aventura sportiva alaturi de un colectiv frumos. Mi-a facut placere sa lucrez si sa coordonez un colectiv care si-a dorit intotdeauna victoria si care a fost de fiecare data dedicat obiectivului propus. Doresc echipei mult succes, o crestere in continuare a jocului si evolutii cat mai bune", a spus Lynn Howells.

In cei cinci ani la conducerea nationalei de rugby, Lynn Howells a castigat un titlu de campion european, patru titluri in World Rugby Nations Cup (fost IRB) si a participat cu echipa la Cupa Mondiala de Rugby din 2015 din Anglia, acolo unde Stejarii au inregistrat o victorie, cu Canada (17-15) - cea mai mare revenire din istoria competitiei si trei infrangeri - in meciul cu Irlanda stabilindu-se recordul de spectatori al competitiei, 89.267.

Statistica Stejarilor cu Lynn Howells antrenor:

  • In Cupa Europeana a Natiunilor, actual Rugby Europe International Championship, Stejarii au jucat 34 de meciuri au castigat 25, un rezultat de egalitate si 8 infrangeri.
  • In World Rugby Nations Cup (fost IRB), Stejarii au disputat 15 meciuri din care au castigat 14 si au inregistrat o infrangere.
  • In cei cinci ani, Stejarii au disputat 17 partide test din care au castigat 8 si au pierdut noua.
  • La Cupa Mondiala din 2015 din Anglia, Stejarii au obtinut o victorie si au inregistrat trei infrangeri.


Galezul Lynn Howells este printre cei mai titrati antrenori ce au condus nationala de rugby. Acesta a fost antrenor al Tarii Galilor U21, al reprezentativei secunde a Tarii Galilor, antrenor secund al primei reprezentative in Turneele din Africa de Sud si Zimbabwe si antrenor principal al Tarii Galilor in turneul din Japonia.

 

{vsig}rugby-Romania-Belgia{/vsig}