Credeti ca e normal asa ceva? Un bucurestean “zbura” pe soseaua DN2 E 85 (in localitatea Oreavu) cu 163 km/h. Vezi alte sanctiuni acordate de rutieristi, indisciplinatilor in trafic
Last Updated on 08/03/2018 by Iulian Gavriluta

vitezomanIn ultimele 24 de ore, politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat desfasurarea activitatilor privind prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere in randul participantilor la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 187 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 62.780 de lei.

Astfel, in cadrul activitatilor desfasurate, pentru neregulile constatate in trafic politistii au retinut 12 permise de conducere, dintre care patru pentru nerespectarea regimului legal de viteza.

Cea mai mare viteza - 163 km/h – a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2E85, in afara localitatii Oreavu, la volanul autoturismului fiind depistat un bucurestean in varsta de 50 de ani.

Alte opt permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto pentru neacordarea prioritatii pietonilor aflati in traversarea regulamentara a drumului, pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, precum si pentru nerespectarea obligatiei de a se prezenta la Politie in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Politistii rutieri au mai aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranta (19), pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice(9) sau pentru oprirea ori stationarea in zonele si locurile unde acest lucru era interzis(17), dar si in cazul a 39 de pietoni, biciclisti si carutasi care nu au respectat prevederile legale.

Tot ieri, politistii rutieri au intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana avand suspendata exercitarea acestui drept, la volanul autoturismului fiind depistat pe raza municipiului Buzau, un tanar in varsta de 23 de ani, din Robeasca.

E.S.