VIDEO – TV News Buzau – INTERVIURI ALTFEL – Preambul la evenimentul sportiv de Sambata de la Buzau: Romania- Belgia in cadrul “Rugby Europe Championship”
Last Updated on 07/03/2018 by Iulian Gavriluta

TV News Buzau INTERVIURI ALTFEL Preambul la evenimentul sportiv de Sambata de la Buzau Romania Belgia in cadrul Rugby Europe Championship“INTERVIURI ALTFEL” de ieri de la Tv News Buzau l-a avut ca invitat pe jurnalistul de sport Catalin Paduraru, care impreuna cu moderatorul emisiunii a facut o siteza a evenimentului sportiv din weekend: echipa nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, in fata publicului buzoian, reprezentativa similara a Belgiei, intrarea fiind libera, in cadrul Rugby Europe Championship.

 

Baietii nostri vin cu moralul ridicat la Buzau, dupa victoria de pe teren propriu, 25-15, cu Rusia, dar calculele calificarii sunt complicate. Dupa esecul surprinzator suferit in deplasarea din Spania, scor 10-22, Stejarii au neaparata nevoie de victorie. De altfel, este singura varianta care ne mentine in lupta pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019, care se va desfasura in Japonia. Cum sansele de castigare a grupei sunt extrem de scazute, Georgia fiind un adversar extrem de redutabil, tricolorii nu prea mai au variante pentru o calificare directa. Cel mai probabil, Romania va sustine un meci de baraj cu Portugalia unde victoria este obligatorie. Apoi, va urma o intalnire tur-retur in compania nationalei din Samoa iar invingatoarea va obtine viza pentru Cupa Mondiala. In caz de esec cu Samoa, rugbystii romani vor participa, in recalificari, la un turneu in patru, alaturi de Canada, campioana Asiei si campioana Africii. La sfarsitul acestui turneu, prima clasata se va califica la Cupa Mondiala. Clasamentul grupei inainte de intalnirea cu Belgia:

1. Georgia 13 puncte

2. Romania 9 puncte

3. Spania 8 puncte

4. Rusia 5 puncte

5. Belgia 4 puncte

6. Germania 0 puncte

REDACTIA

 

https://www.youtube.com/watch?v=mmntRPaztA8