Statul te ajuta sa platesti RATELE LA CASA. Ce conditii trebuie sa indeplinesti?
Last Updated on 07/03/2018 by Iulian Gavriluta

Prima CasaCadrele militare, dar si politistii aflati la prima numire in functie sau nevoiti sa se mute in interes de serviciu si care contracteaza un credit imobiliar sau ipotecar vor putea beneficia de plata partiala sau chiar totala a ratei imprumutului, se arata intr-un proiect de act normativ propus pentru adoptare la Camera Deputatilor.

 

Cadrele militare care au fost numite in prima functie sau care au fost mutate in interes de serviciu intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, nici sotul sau sotia nu detin o locuinta in acea localitate, carora nu li se poate asigura un spatiu de locuit corespunzator si care au contractat un credit ipotecar sau imobiliar vor primi o compensatie pentru plata ratei sau a unei fractiuni din rata imprumutului contractat, mai scrie sursa citata. Aceasta compensatie lunara se acorda pe o perioada ce nu poate depasi durata de derulare a creditului si doar pentru o singura locuinta achizitionata pe timpul carierei. Cadrele militare vor putea beneficia de aceasa masura, conform propunerii legislative, si in cazul in care sunt mutate intr-o garnizoana din localitatea de domiciliu, dar nu detin, nici ele si nici sotul/sotia acestora, o locuinta proprietate personala in aceasta localitate.

In prezent, militarii si politistii mutati in interesul serviciului in alta localitate decat cea in care isi au domiciliul sau sunt la prima numire in functie si nu au o locuinta in orasul in care s-au mutat primesc o compensatie pentru plata chiriei. Propunerea este motivata de initiatorii proiectului prin faptul ca toate modalitatile de recompensare a politistilor si militarilor au “menirea de a recompensa aceste cadre in considerarea obligatiilor deosebite care le revin, in vederea loializarii fata de institutiile in care isi desfasoara activitatea, fata de valorile si principiile statului roman si ale Uniunii Europene, in spiritul unei deserviri cat mai competente si adecvate a beneficiarului activitatii lor, cetateanul”.

Sursa: avocatnet.ro

A.M.