FOTO – 5000 de Euro prejudiciu! Braconaj de cerb carpatin in padurile Buzaului. Trei barbati din Unguriu cercetati penal si arme confiscate
Last Updated on 07/03/2018 by Iulian Gavriluta

Cerb carpatinPolitistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si paznici din cadrul fondului de vanatoare cu nr. 22, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au depistat trei persoane din Unguriu, banuite de comiterea infractiunilor de braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. 

 

Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit faptul ca la data de 3 martie 2018, pe raza fondului de vanatoare din extravilanul localitatii Ojasca, un barbat in varsta de 62 de ani, din localitate, ar fi braconat un exemplar de caprior prin utilizarea unei arme de vanatoare si a unor articole de munitie, toate confectionate artizanal. Ulterior cel in cauza ar fi fost ajutat de doi barbati din Unguriu, in varsta de 32 si 42 de ani, in vederea transportarii cadavrului animalului. In urma activitatilor desfasurate de politisti au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor, exemplarul de caprior, arma de vanatoare si munitia aferenta, precum si alte bunuri susceptibile a fi fost folosite de cei in cauza la comiterea infractiunii. Prejudiciul creat in acest caz, a fost estimat la valoarea de 5.000 de euro. Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale si recuperarea prejudiciului.

E.S.

Cerb 1