Sunteti de parere sa se inaspreasca sanctiunile rutiere? Peste 690 de contraventionale aplicate participantilor la trafic in ultimele 72 de ore/ 33 permise de conducere retinute
Last Updated on 06/03/2018 by Iulian Gavriluta

sanctiuni rutiereLa acest sfarsit de saptamana, politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 696 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 201.000 de lei.

 

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatori auto care nu au respectat regimul legal de viteza (306), nu au utilizat centura de siguranta (109), dar si pentru alte abateri in trafic.

Impotriva a 14 dintre conducatorii auto sanctionati din cauza vitezei, a fost luata si masura tehnico-administrativa de retinere a permisului in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 90 de zile.

Cea mai mare viteza, 110 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 1 B, pe raza localitatii Istrita de Jos, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat in varsta de 25 de ani, din Braila.

Politistii au retinut alte 9 permise de conducere pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului si autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului, efectuarea unor depasiri neregulamentare, circulatia pe sensul opus de mers, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, precum si pentru neprezentarea la Politie in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

De asemenea si alti participanti la trafic (64 de pietoni, biciclisti si carutasi), au fost sanctionati de politisti pentru nerespectarea regulilor de circulatie.

Dosare penale la regimul circulatiei rutiere

La acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au desfasurat activitati de prevenire si combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, la nivelul intregului judet.

Astfel, politistii au constatat sapte infractiuni la regimul circulatiei si au intocmit 5 dosare penale care au vizat conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, precum si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest, in cazul unui barbat in varsta de 36 de ani, din Buzau, care a fost depistat de politisti la volanul unui autoturism pe raza municipiului Buzau, a reiesit o concentratie alcoolica de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, in urma verificarilor efectuate de catre politisti, s-a constatat ca persoana in cauza nu detine permis de conducere.

Un alt dosar penal a fost intocmit de politisti in cazul unui conducator auto in varsta de 19 ani, din Rusetu, care a fost implicat intr-un eveniment rutier in timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localitatii Scarlatesti, pe drumul judetean 214 A.

In urma testarii cu aparatul etilotest, in cazul conducatorului auto a rezultat o concentratie alcoolica de 0.77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Actiunile politistilor vor continua in acest domeniu, pentru cresterea sigurantei participantilor la trafic.

E.S.