Credeti ca suntem pe drumul cel bun? Inspectorii ITM Buzau au efectuat 144 controale la agenti economici din Buzau si au acordat amenzi in valoare de 261.500 lei (munca la negru, fara contracte, etc)

munca ITMInspectoratul Teritorial de Munca Buzau in baza prevederilor art.19 din Legea nr. 108/1999 pentru infiintarea si organizarea iNSPECTIEI MUNCII, republicata si a HG nr. 1377/2009 modificata si completata a efectuat actiuni de control in luna februarie 2018 avand ca obiectiv

 

verificarea modului in care angajatorii respecta prevederile legislatiei in vigoare in domeniul relatiilor de munca dupa cum urmeaza 144 controale la agenti economici din Judetul Buzau; au fost sanctionati 14 angajatori, s-au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, din care 7 amenzi in cuantum de 261.500 lei, 7 avertismente. S-au dispus 275 de masuri cu termene precise de realizare pentru remedierea neconformitatilor constatate de inSpectorii de munca. Munca nedeclarata: au fost depistati 8 de agenti economici care foloseau munca nedeclarata la acesti angajatori inspectorii de munca au depistat un numar de 15 persoane fara contracte individuale de munca sau cu contracte de munca netransmise la ITM BUZIiU in registrul general de evidenta salariatilor (REVISAL). 6 agenti economici care au primit 13 persoane fara contracte individuale de munca au fost sanctionati cu amenda contraventionala in cuantum de 260.000 lei. 2 agenti economici au fost sanctionati cu avertisment pentru netransmiterea in termen a 2 contracte individuale de munca in registrul general de evidenta salariatilor.

I.G.