UPDATE LIVE – Gala Decernarii Premiilor OSCAR. Cine sunt marii castigatori?

OSCAR 2018Premiile Academiei Americane de Film se află la a 90-a ediție, în 2018. Prima ediție a Premiilor OSCAR a avut loc în 1929, iar prima dată când au fost difuzate LIVE a fost în 1953. Voturile sunt acordate de către membrii Academiei Americane de Film, peste 7.000 de profesioniști din domeniu, cu două luni înainte de gală.

 

Plicurile care conțin rezultatele voturilor sunt păstrate în mare secret, până când sunt deschise pe scenă de prezentatorii care anunță numele câștigătorilor de la OSCAR. Ceremonia de decernare a Premiilor OSCAR 2018 a inceput la ora 3:00, ora României. Gazda evenimentului este Jimmy Kimmel.

E.S.

UPDATE – 1. Cel mai bun film - The Shape of Water

2. Cea mai bună actriță într-un rol principal - Frances McDormand

3. Cel mai bun actor într-un rol principal - Gary Oldman

4. Cel mai bun regizor - Shape of Water, Guillermo del Toro

5. Cea mai bună actriță într-un rol secundar - Allison Janney

6. Cel mai bun actor într-un rol secundar - Sam Rockwell

7. Cel mai bun scenariu original - Get Out

8. Cel mai bun scenariu adaptat - Call me by your name

9. Cel mai bun scurtmetraj live-action - The Silent Child

10. Cel mai bun montaj video - Dunkirk

11. Cel mai bun mixaj de sunet - Dunkirk

12. Cel mai bun montaj de sunet - Dunkirk

13. Cel mai bun design de producție - Shape of Water

14. Cea mai bună coloană sonoră - Shape of Water

15. Cel mai bun film străin - Una mujer fantastica

16. Cea mai bună animație - Coco

17. Cel mai bun cântec - „Remember Me” (Coco)

18. Cel mai bun scurt-metraj animat - Dear Basketball

19. Cel mai bun scurtmetraj documentar - Heaven is a traffic jam on the 405

20. Cele mai bune efecte speciale - Bladerunner: 2049

21. Cea mai bună imagine - Bladerunner: 2049

22.Cel mai bun film documentar - Icarus

23. Cele mai bune costume - Phantom Thread

24. Cel mai bun machiaj și coafură - Darkest Hour

10. Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar îi revine lui Allison Janney, pentru rolul din „I, Tonya”. Este prima nominalizare la OSCAR pentru Janney, care a mai câștigat anul acesta Globul de Aur și premiul BAFTA pentru interpretarea sa. „Am reușit totul singură. Nimic mai departe de adevăr. Mulțumesc Academiei”, a glumit actrița, înainte de a le mulțumi tuturor celor cu care a colaborat pentru „I, Tonya”.

Celelalte nominalizate au fost: Mary J Blige – Mudbound, Lesley Manville - Phantom Thread, Laurie Metcalf - Lady Bird, Octavia Spencer - The Shape of Water

9. Premiul pentru cel mai bun film străin. Iar câștigătorul este „Una Mujer Fantástica” ( Chile ), în regia lui Sebastián Lelio.

Ceilalți nominalizați au fost: The Insult (Liban), Loveless (Rusia), On Body and Soul (Ungaria), The Square (Suedia).

8. Primul OSCAR pentru „The Shape of Water”, la categoria Cel mai bun design de producție. Ceilalți nominalizați au fost: Beauty and the Beast, Blade Runner 2049, Darkest Hour, Dunkirk

7. Cel mai bun mixaj de sunet - Dunkirk (Mark Weingarten, Gregg Landaker și Gary A Rizzo). Două premii consecutive pentru „ Dunkirk ”, pentru montaj și mixaj de sunet.

Ceilalți nominalizați au fost: Baby Driver - Julian Slater, Tim Cavagin and Mary H Ellis, Blade Runner 2049 - Ron Bartlett, Doug Hemphill and Mac Ruth, The Shape of Water - Christian Cooke, Brad Zoern and Glen Gauthier, Star Wars: The Last Jedi - David Parker, Michael Semanick, Ren Klyce and Stuart Wilson

6. Cel mai bun montaj de sunet - Dunkirk .

5. Mary J. Blige este prima persoană nominalizată atât pentru cea mai bună melodie, cât și pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, în același an, pentru filmul „Mudbound”. Ea a interpretat pe scena de la Oscaruri piesa „ Mighty River ”.

4. Premiul pentru cel mai bun film documentar, prezentat de Laura Dern și Greta Gerwig. Câștigătorul - Icarus (Bryan Fogel și Dan Cogan).

Ceilalți nominalizați au fost: Abacus, Faces Places, Last Men in Aleppo , Strong Island

3. Eva Marie Saint a prezintat premiul pentru cele mai bune costume. Actrița a ținut un scurt discurs emoționant despre soțul ei, care a murit anul trecut. „Sunt mai bătrână ca Premiile Oscar”, a spus câștigătoarea OSCARULUI pentru cea mai bună actriță în rol secundar în 1955. Și câștigătorul este „Phantom Thread” - Mark Bridges, care era și principalul favorit la această categorie. Ceilalți nominalizați au fost: Beauty and the Beast - Jacqueline Durran, Darkest Hour - Jacqueline Durran, The Shape of Water - Luis Sequeira, Victoria and Abdul - Consolata Boyle

   2. Premiul pentru cel mai bun machiaj și coafură, prezentat de Gal Gadot.    Câștigătorul: „Darkest Hour”, pentru machiajul care l-a făcut aproape de nerecunoscut pe Gary Oldman în rolul lui Winston Churchill. Ceilalți nominalizați: Victoria and Abdul - Daniel Phillips & Lou Sheppard și Wonder - Arjen Tuiten.

1. Prima categorie a serii este „Cel mai bun actor într-un rol secundar”, prezentată de actrița Viola Davis. Iar marele câștigător este Sam Rockwell, pentru rolul din „Three billboards outside Ebbing, Missouri ”. Actorul se află la prima sa nominalizare la Premiile OSCAR. Ceilalți nominalizați au fost: Willem Dafoe - The Florida Project, Woody Harrelson - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Richard Jenkins - The Shape of Water și Christopher Plummer - All the Money in the World.