Senatorul PMP Dorin Badulescu s-a intalnit ieri cu vicepresedintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans. Vezi aici ce au discutat
Last Updated on 02/03/2018 by Iulian Gavriluta

Senator Dorin BadulescuPotrivit declaratiei ofociale, senatorul buzoian Dorin Badulescu (PMP) s-a intalnit ieri cu vicepresedintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans. “Ieri, 01.03.2018, am participat, in calitate de membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, la intalnirea acestei structuri cu vicepresedintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans.

 

In urma acestei intrevederi, personal am concluzionat ca atitudinea politicienilor romani, a parlamentarilor in mod special, trebuie sa fie cu totul alta fata de justitie, lucru pe care, spre deosebire de alti colegi, il constientizasem si il aplicasem de la bun inceput, prin atitudinea de a nu gira modul in care se elaborau modificarile la legile justitiei in aceasta comisie. In mod cert, Romania a facut progrese extraordinare in domeniul justitiei, lucru recunoscut si de oficialul european insa, acesta din urma a remarcat ca mai avem, dupa acest maraton de mai bine de 10 ani, inca 500 m si ca nu este momentul acum sa ne oprim sau sa dam inapoi. Cred cu tarie, ca si oficialul european, ca Romania poate indeplini recomandarile din MCV si ca, la finalul anului 2019, acest mecanism poate inceta daca dam dovada de extrema seriozitate in ceea ce priveste modul de abordare al statului de drept. De asemenea, consider ca romanii au nevoie, in mod evident, de a discuta prioritar despre slujbe si justitie sociala fara a fi nevoiti sa vorbeasca despre reforme in justitie, cu atat mai mult cu cat aceste reforme nu ar trebui sa vizeze binele politicienilor, aceasta insemnand ca statul de drept functioneaza efectiv. Mai arat faptul ca aceasta Comisie Speciala si-a dovedit limitele, atata timp cat a fost nevoie ca un oficial european sa vina si sa-si declare, inca o data, disponibilitatea la dialog si sa sugereze ca o comunicare si o consultare mai ampla cu Comisia de la Venetia, cu experti europeni sau cu GRECO sunt necesare, intrucat aceste entitati ne-ar putea ajuta. Cred astfel ca independenta justitiei trebuie sa fie una totala, fara posibilitatea politicului de a influenta in vreun mod mecanismele din domeniu”, a precizat senatorul, Dorin – Valeriu BADULESCU.

I.G.