FOTO – Un militar cu ,,inima neînfricată” a revenit în Afganistan
Last Updated on 02/03/2018 by Iulian Gavriluta

Caporal Toma Ionel ranit AfganistanCaporalul Toma Ionel, militarul ranit in incidentul din 15 septembrie 2017 extras din teatrul de operatii Afganistan in luna octombrie pentru investigatii complete in Romania, a revenit in data de 28 februarie in teatrul de operatii pentru a finaliza misiunea alaturi de camarazii sai.

Dimineata, in cadrul unei adunari informale, colegii romani de la Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei “Inimi Neinfricate”, Batalionul 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor”, dar si partenerii americani, i-au facut o primire calduroasa urandu-i un sincer bun venit.

Comandantul Combined Task Force Devil Strike Carpathians’ Eagles, locotenent-colonel Joseph Geary, a apreciat curajul militarului de a reveni in teatrul de operatii din Afganistan si dorinta de a fi alaturi de camarazii lui la sfarsit de misiune ,,Este minunat ca te reintalnim aici in teatrul de operatii din Afganistan si ne bucuram ca te-ai recuperat bine. Acest certificat de apreciere, nu este nici macar pe departe de ceea ce simtim pentru tine in acest moment ...

La sfarsitul activitatii, caporalul Ionel Toma a dorit sa transmita militarilor prezenti la eveniment faptul ca ,,nu am crezut ca voi reusi sa revin in Afganistan, am avut ceva emotii insa am reusit sa mi le stapanesc si sunt fericit ca sunt aici, alaturi de colegii mei. Pas cu pas ma recuperez si astept sa-mi reiau activitatea in cadrul batalionului din care fac parte.

In tot acest timp, nu m-am gandit nicio clipa sa renunt, ci imi doresc foarte mult sa avansez in cariera. Militarilor Batalionului 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor”le doresc misiune usoara, fara incidente, sa puna in practica tot ceea ce au invatat pe timpul pregatirii, sa fie foarte atenti si sa nu uite ca sunt bine pregatiti ...

Text: Locotenent Crinu Sincari

Foto: Maistru militar principal Iulian Cadulencu

{vsig}afganistan-militar{/vsig}