FOTO – 1 martie pe taram afgan

Martisoare AfganistanDoamnele si domnisoarele din cadrul Armatei Romaniei dislocate in Baza Militara Aeriana din Kandahar au fost sarbatorite de camarazii lor in Afganistan. Chiar daca sunt la peste 3500 km departare de tara, simbolul romanesc al primaverii, martisorul, le-a adus pe colegele noastre mai aproape de casa si de cei dragi.

Intr-o atmosfera festiva, atat comandantul Batalionului 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor” locotenent-colonelul Ionut Ilinca, cat si comandantul

, colonel Cristian Teglas, au oferit traditionalele martisoare si felicitarile primite de la Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi si a Veteranilor cu dizabilitati, cat si un gand bun, personalului feminin aflat in Baza Militara Aeriana Kandahar, Afganistan.

Cu aceasta ocazie le-a transmis colegelor noastre ca fiecare inceput de martie inseamna pentru sufletul nostru, inmiresmat de invierea naturii, o rascruce, care lasa in urma trecutul, determinandu-ne sa ne unim in fata noilor obstacole, sa facem fata oricarei provocari, sa indraznim spre zile senine si clipe de implinire morala si profesionala. “Ma adresez tuturor femeilor care au imbratisat cariera armelor si care se afla departe de cei dragi, in misiune in Afganistan. Fiinta prin excelenta sensibila si delicata, femeia se arata a fi in momente dificile, mai puternica, mai realista si mai optimista decat barbatul. Ea, care da viata, stie sa se lupte pentru viata, pentru bucuriile si normalitatea vietii” a transmis colonelul Cristian Teglas.

La fel de placut surprinse si in acelasi timp, curioase, de semnificatia martisorului, au fost si militarii femei ale partenerului american din Combined Task Force Devil Strike Carpathians’ Eagles, care au primit, in premiera, acestsimbol al primaverii.

Text: Locotenent Crinu Șincari

Foto: Maistru militar principal Iulian Cadulencu

 

{vsig}1-martie-2018-martisoare-afganistan{/vsig}