ULTIMA ORA – Incep iar ninsorile.Vine CICLONUL SIBERIAN. Peste 20 de judete sunt pana duminica sub COD PORTOCALIU de ninsori, vant puternic si polei
Last Updated on 01/03/2018 by Iulian Gavriluta

Iarna greaANM a emis INFORMARE METEOROLOGICĂ - Interval de valabilitate: 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00. Fenomene vizate: precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

Temporar intensificări ale vântului vor fiîn sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55...60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

A.M.