SITUATIA DRUMURILOR IN TIMP REAL – UPDATE – SE DESCHIDE TRAFICUL pe DN2 E85 Buzau -Ialomita. Vezi aici pe unde nu se mai circula SI ALTE DATE

drum inchisIn urma atentionarii meteo Cod Portocaliu de viscol si ger, in judetul Buzau se inchid urmatoarele drumuri: DN 2 E 85 tronsomul Buzau - limita cu Judetul Ialomita si DN 2 C tronsonul Costesti - limita cu judetul Ialomita.

 Soferii sunt rugati sa se intereseze din timp si sa respecte indicatiile politiei. 

I.G.

UPDATE 5: ORA 17 30 - DN 2C SI DN 22 DESCHISE COMPLET CIRCULATIEI!

UPDATE 4: Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite caracterizate prin intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 55…70 km/h, perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m, în urma monitorizării situației operative, nu s-au înregistrat evenimente potențial generatoare de situații de urgență.

În jurul orei 12:45 a fost înregistrată o solicitare de prim ajutor medical din localitatea Boldu, ce semnala o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani, posibil cu accident vascular.

Pentru rezolvarea situației, la fața locului s-a deplasat un echipaj SAJ Buzău, însoţit de antemergător din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale, pacienta fiind preluată şi transportată în scurt timp la unitatea medicală din Râmnicu Sărat.

Decizia privind deplasarea cu antemergător utilaj din cadrul SDN a fost luată preventiv, utilajul aflându-se în filtrul instituit în municipiul Râmnicu Sărat, accesul rutier în zonă fiind închis datorită vizibilității scăzute.

       Căile rutiere:

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, rămân închise circulaţiei următoarele tronsoane de drum:

Drumuri Naţionale

DN 22 între Rm Sărat – limită jud. Brăila;

    

         Începând cu ora 15:00 DN2C între Costeşti – Pogoanele se redeschide circulației pentru traficul local.

         Pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarna. Se acţionează cu utilaje pe toate căile rutiere.

     Energie electrică

         Conform informării distribuitorului de energie electrică nu sunt înregistrate localități nealimentate cu energie electrică.

UPDATE 3 - Se redeschide traficul pe tronsonul de drum DN2 E 85 Buzau -Ialomita si DN2C Costesti-Pogoanele pentru traficul local. De asemenea s-a remediat defectiunea la alimentarea cu energie electrica din localitatea Cernatesti.

UPDATE 2 - ORA 12:00 

Monitorizarea situației operative:

Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite caracterizate prin intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 55…70 km/h, perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m, în urma monitorizării situației operative, nu s-au înregistrat evenimente potențial generatoare de situații de urgență.

       Căile rutiere:

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, rămân închise circulaţiei următoarele tronsoane de drum:

Drumuri Naţionale

DN2C între Costeşti – limită jud. Ialomița;

DN2E85 între Buzău – limită jud. Ialomița;

DN 22 între Rm Sărat – limită jud. Brăila;

    

         În prezent pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarna. Se acţionează cu utilaje pe toate căile rutiere.

 

     Energie electrică

         Conform informării distribuitorului de energie electrică este înregistrată o linie electrică afectată, comuna Cernătești (774 abonați), pentru remediere se acționează cu 11 echipe SDEE.

    

     Recomandări pentru participanții la trafic

Până la restabilirea stării de normalitate din punct de vedere meteorologic, recomandăm cetățenilor să evite pe cât posibil deplasările.

Dacă totuși este necesară deplasarea, înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic sau în filtrele instituite.

Pentru nerespectare interdicţiei temporare de circulaţie pe un anumit sector de drum, conform legislaţiei rutiere se aplică o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 4 - 5 puncte amendă şi se suspendă dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

 

UPDATE 1- Tronsonul de drum Ramnicu Sarat -Braila si DN2 E 85 Buzau - Urziceni sunt INCHISE.