SI-A TESTAT MASINA! Tanar teribilist din C.A Rosetti prins in flagrant de politisti in timp ce facea drifturi
Last Updated on 27/02/2018 by Iulian Gavriluta

DrifturiPolitistii rutieri au continuat desfasurarea de activitati pe raza de competenta in scopul prevenirii si combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum si in vederea respectarii normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

 

 

Astfel, in urma activitatilor desfasurate, politistii din cadrul Biroului Rutier – Politia Municipiului Buzau au aplicat peste 40 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea acestor norme si au retinut 5 permise de conducere.  Politistii au retinut permisul de conducere unui buzoian in varsta de 42 de ani care a fost depistat in timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h pe raza municipiului, precum si in cazul unei tinere in varsta de 25 de ani, din Galbinasi, depistata la volanul unui autoturism care se deplasa cu viteza de 102 km/h, pe raza aceleeasi localitati.

De asemenea, in cazul unui tanar in varsta de 26 de ani, din C.A. Rosetti, a fost luata masura sanctionarii contraventionale in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991, acesta fiind depistat la volanul unui autoturism, in timp ce efectua derapaje controlate.

Totodata, politistii din cadrul Serviciului Rutier au continuat activitatile pentru reducerea riscului rutier pe drumurile nationale, drumurile judetene si pe raza localitatilor tranzitate de acestea.

Astfel, 260 de autovehicule ce au incalcat regimul legal de viteza, au fost inregistrate de aparatele radar, totodata fiind retinute 19 permise de conducere pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor legale maxime admise.

Politistii cu atributii pe linie rutiera au continuat desfasurarea de activitati la nivelul intregului judet in scopul combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum si in vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

Astfel, politistii au efectuat 380 de testari cu aparatele etilotest, precum si pentru depistarea conducatorilor auto aflati sub influenta substantelor psihoactive, fiind constatate zece infracțiuni la regimul circulatiei si intocmite tot atatea dosare penale.

Cele mai multe dintre acestea, sapte, au fost intocmite pentru conducerea unor autovehicule sub influenta alcoolului ori pentru refuzul de a permite recoltarea de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cea mai mare concentratie alcoolica – 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost inregistrata in cazul unui buzoian in varsta de 32 de ani, depistat de politisti la volanul unui autoturism pe raza localitatii Largu, pe drumul judetean 214A.

De asemenea, politisti rutieri din cadrul Politiei Municipiului Ramnicu Sarat au depistat pe raza de competenta un galatean in varsta de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism ce avea montate placute cu numar de inmatriculare, emise de catre autoritatile altui stat european.

In urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca numerele de inmatriculare apartineau unui alt autovehicul, avand aceeasi marca si culoare.

Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile.

E.S.