6 pasageri dintr-un autoturism au ramas blocati in zapada, la Bisoca, si au luat-o pe jos prin nameti

drum blocatCa urmare a fenomenelor meteorologice deosebite caracterizate prin intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m, în urma monitorizării situației operative, nu s-au înregistrat evenimente potențial generatoare de situații de urgență.

 

În cursul dimineții a fost înregistrată o solicitare din zona Bisoca ce menționa blocarea în zăpadă a trei vehicule(un autoturism și două autocamioane) pe un drum forestier din apropierea DJ 204C. Cei șase pasageri au continuat deplasarea pe jos ( pe o distanță scurtă de aproximativ 300 de metri), ulterior solicitând sprijin pentru scoaterea autovehiculelor.

Pentru rezolvarea situației, la fața locului au fost deplasate două utilaje din cadrul Secției de Drumuri Județene, precum și utilaje ale firmei de care aparțin cele trei vehicule, ulterior fiind aplicate sancțiuni conform OUG 195/2002.

       Căile rutiere:

         Pe drumurile naționale și județene care tranzitează județul Buzău se circulă la acest moment în condiții de iarna, acționându-se cu utilaje din cadrul Secției de Drumuri Naționale și Drumuri Județene Buzău.

     Energie electrică

         Conform informării distribuitorului de energie electrică nu au fost înregistrate localități nealimentate cu energie electrică.

    

     Recomandări pentru participanții la trafic

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor.

Când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol. Totuşi, când depăşirea este absolut necesară, asiguraţi-vă temeinic înaintea efectuării acestei manevre şi semnalizaţi din timp intenţia dumneavoastră.

Scroll to Top