Tu ce zici de oferta? Vrei sa cumperi o casa in Italia cu…1 EURO? Trebuie sa indeplinesti o conditie
Last Updated on 26/02/2018 by Iulian Gavriluta

ItaliaToti cei interesati, indiferent daca sunt italieni, cetateni ai unei tari membre a Uniunii Europene sau din afara Europei, pot achizitiona o casa in Italia, in anumite regiuni si localitati, platind un pret modic, si anume un euro, insa trebuie sa indeplineasca o conditie. Mai multe localitati din mai multe regiuni ale Italiei au anuntat vanzarea unor case de pe teritoriul acestora pentru suma modica de un euro.

Aceasta masura este folosita in incercarea de a opri depopularea acestor localitati sau zone din Italia. In ultimii 30 de ani, multe localitati din Italia au fost atinse de fenomenul depopularii, unele avand in prezent mai putin de jumatate din populatia de la inceputul anilor 90. Aceasta depopulare genereaza o serie de probleme, cea mai serioasa dintre acestea fiind degradarea imobilelor din aceste localitati, in conditiile in care nu mai sunt locuite permanent. Pentru a reduce fenomenul degradarii cladirilor, autoritatile din mai multe localitati au decis vanzarea imobilelor parasite sau neintretinute cu o suma foarte mica, dar cu conditia ca, in termen de un an de la achizitie, cumparatorul sa prezinte un proiect de renovare, iar in decurs de doua luni de la obtinerea tuturor autorizatiilor, sa initieze procesul de renovare. Valoarea renovarii unui astfel de imobil este estimata la aproximativ 25.000 de euro. Pe langa cheltuielile cu renovarea, cumparatorul se angajeaza sa plateasca si toate taxele notariale.

Potrivit site-ului casea1euro.it, localitatile in care se pot cumpara astfel de imobile sunt: Patrica (Lazio), Fabbriche di Vergemoli (Toscana), Montieri (Toscana), Ollolai (Sardinia), Nulvi (Sardinia), Carrega Ligure (Piemonte), Lecce nei Marsi (Abruzzo), Gangi (Sicilia), Regalbuto (Sicilia) si Salemi (Sicilia). In anul 2017, numarul caselor vandute prin acest program a trecut de 120, iar cumparatorii sunt din Polonia, Australia, Rusia, SUA etc. Cei mai multi cumparatori sunt straini cu origini in Italia.

Sursa: avocatnet.ro

A.M.