SCOLI INCHISE LUNI SI MARTI IN CAPITALA! Ce decizie s-a luat la Buzau?
Last Updated on 25/02/2018 by Iulian Gavriluta

Scoli iarnaVremea nefavorabilă a dat peste cap calendarul şcolar. Din cauza temperaturilor foarte scăzute şi a ninsorilor abundente, şcolile, grădiniţele şi creşele din Bucureşti vor fi închise luni şi marţi. Măsura ar putea fi extinsă şi pe parcursul zilei de miercuri, dacă se menţine vremea geroasă.

 

Reamintim ca incepand de maine, 26 februarie 2018 ora 10.00 judetul Buzau intra, potrivit atentinarii ANM, sub incidenta unui COD PORTOCALIU de intensificari ale vantului si ninsori viscolite, valabil pana in data de 27 februarie 2018 ora 14.00. "Prefer sa se spuna ca am fost usor-usor prea alertati decat sa numaram victime", si-a argumentat decizia edilul, la comandamentul de iarna convocat la Primaria Capitalei.Primarul a precizat ca aceasta perioada ar putea sa fie extinsa: "Vom decide daca va fi cazul si pentru zilele urmatoare". In plus, masura de suspendare a cursurilor s-ar putea extinde si in alte judete: "Nu pot eu sa o anunt, ci autoritatile locale si responsabile probabil pentru toata zona in care va fi anuntat codul portocaliu". "Situatia nu e de panica, dar nici de stat cu mana in san", a sustinut primarul, care a subliniat ca nu toti copiii sunt dusi la scoala cu masina de parinti si, iesind pe strada, s-ar expune frigului si zapezii care va atinge 30 de centimetri. In replica, Iulian Cristache, de la Federatia Asociatiilor de Parinti, a declarat la un post de televiziune national ca decizia de suspendare a cursurilor este "pripita", pentru ca prognoza meteo nu este atat de rea, iar bucurestenii nu au ci cine sa isi lase copiii cand merg la serviciu maineIn plus, reprezentantul parintilor nu stie cand vor putea fi recuperate orele pierdute, pentru ca deja avem cel mai scurt an scolar din Europa si tot timpul apar noi zile libere.

In cursul acestei dimineti s-a intrunit CJSU Buzau. Deocamdata scolile raman deschise iar in functie de evolutia meteorologica se vor lua masurile corespunzatoare.

E.S.