Credeti ca va fi mai sigur pentru cumparatori? Fermierii care isi vand marfa in piete vor trebui sa afiseze etichete detaliate pe produse
Last Updated on 23/02/2018 by Iulian Gavriluta

Piata agroalimentaraObligatii noi pentru producatorii agricoli care isi vand produsele in piete. Acestia vor trebui sa afiseze o eticheta detaliata, care sa indice datele de identificare ale fermierului si ale produsului, dar si sa expuna la locul de vanzare o copie dupa atestatul de producator.

 

Pana la acest moment, fermierii erau obligati doar sa afiseze o eticheta simpa, pe care nu erau detaliate modalitatea de realizare si elementele care trebuie afisate pe eticheta. Noile reguli sunt introduse intr-un proiect de lege pregatit sa fie aplicat.

Eticheta de produs va conține obligatoriu urmatoarele elemente:

1. numele si prenumele/ denumirea producatorului;

2. denumirea produsului;

3. localitatea de origine;

4. data obtinerii produsului;

5. pretul de vanzare.

Pe langa eticheta de produs, producatorii agricoli vor avea noua obligație de a afisa vizibil la locul de vanzare si urmatoarele documente: a) copie dupa atestatul de producator ssi copie dupa fila din carnetul de comercializare vizata anual in cazul producatorilor agricoli persoane fizice; b) copie dupa certificatului de inregistrare la Registrul Comerttului in cazul producatorilor agricoli persoane fizice autorizate/ intreprinderi individuale/ intreprinderi familiale. Proiectul de lege stabileste ca administratorii pietelor au obligatia de a informa autoritatile, pentru verificarea activitatii de comercializare cu produse agricole, despre faptul ca eticheta nu a fost afisata, daca este cazul, la locul de vanzare de catre producatorii agricoli.

Sursa: bugetul.ro

E.S.