Suntem pregatiti? NE ASTEAPTA CEL MAI FRIGUROS WEEKEND din aceasta iarna!

Ger frigTemperaturile vor scadea puternic incepand de sambata noaptea. Luni dimineata vor ajunge la -18 grade Celsius. „Intr-adevar putem spune ca de data asta masele de aer s-au asezat specific iernii, din nefericire cam tarziu, dar n-am putea spune ca este anormal sau nemaiintalnit. Vorbim intr-adevar de o masa de aer rece, aer polar, este un semnal pentru ca acest weekend va patrunde pe teritoritul tarii noastre.

Sambata, in timpul zilei si sambata noapte vor aparea precipitatii sub forma de ninsoare, la inceput in zona Moldovei, iar duminica in cea mai mare parte din tara.

Temperaturi sub pragul gerului

Odata cu aceasta, temperaturile vor fi in scadere semnificativa, iar maximele vor cobori sub pragul gerului, sub -10 grade in nordul Moldovei. Acest lucru se estimeaza a se intampla cel putin in prima parte a saptamanii viitoare, atat duminica, cat si luni, si marti temperaturile vor fi foarte scazute, vor fi temperaturi sub -10 grade. In zona Capitaliei, vorbim de o racire semnificativa, de asemenea, cu temperaturi minime sub -6... -7 grade, pana spre limita gerului”, afirma Alina Serban, meteorolog la Administratia Nationala de Meteorologie.

Cum va fi vremea Joi

Ploi slabe in Banat, Crisana, mixte in Oltenia, Muntenia si local in Dobrogea si mai ales ninsori, seara si noaptea, pe arii restranse in restul zonelor. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in regiunile sudice si sud-vestice, precum si in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -9 si 3 grade.

Cum va fi vremea Vineri

Ploi slabe in regiunile vestice si mai ales ninsori in nord, nord-est, la deal si la munte si pe arii restranse in restul teritoriului. Noaptea, va ninge in Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei si la munte, iar in celelalte zone, vor fi ninsori, lapovita si ploaie, dar pe spatii mici, si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, pe crestele montane si in delta. Temperaturile maxime vor avea valori de la -3...-2 grade in nordul Moldovei, pana in jur de 9 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime intre -10 si 2 grade.

A.M.